FJOOTO
Kunst

Win: de Nieuwegracht van FJOOTO bij jou thuis

Ik had de prachtige foto’s van John van FJOOTO.nl al een paar keer voorbij zien komen op social media. Die van Utrecht zijn uiteraard mijn favoriet. De grachten, de Domtoren en mooie plaatjes van de stad in het donker, genomen met lange sluitertijd zodat de straatlantaarns schitteren als sterren en het langsrijdende verkeer verworden is tot lange rode strepen achterlicht.

FJOOTO

FJOOTO

Dus toen ik van John een mail kreeg of hij één van zijn gifts naar me op mocht sturen, was ik meteen erg nieuwsgierig. John is net als ik een enthousiaste amateurfotograaf en autodidact. Ik deel mijn foto’s via deze website, John verkoopt ze in allerlei vormen en maten via zijn webwinkel.

FJOOTO

Geborsteld aluminium

Hij legde uit dat hij, naast de bekendere manieren om foto’s te drukken zoals op canvas en fotopapier, nu ook kleine gifts of souvenirs heeft die zijn gedrukt op geborsteld aluminium. En zoals je ziet geeft dat een heel bijzonder effect. John stuurde mij twee exemplaren toe met een prachtige foto van de Nieuwegracht. Ze doen me een beetje denken aan etsen, erg mooi. En wat je precies ziet, is ook weer helemaal afhankelijk van hoe het licht er op valt.

FJOOTO

Winnen

Nu voelde je hem natuurlijk al aankomen: je kunt deze gifts winnen! Ik wilde hier niet slechts over schrijven, maar het leek me een leuk idee om andere liefhebbers van de Nieuwegracht en mooie foto’s hier blij mee te maken.

Zie jij dit aluminium tegeltje wel pronken in jouw huis? Laat dan hieronder een reactie achter en wie weet ligt hij binnenkort bij jou in de bus. Op donderdag 20 april kies ik twee winnaars.

Ben jij meer van het type Donald Duck dan Guus Geluk? Dan kun je natuurlijk ook gewoon in de webwinkel van FJOOTO de foto’s van John in alle vormen en maten kopen.

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook leuk

26 Reacties

 • Beantwoord Saskia 4 april 2017 om 17:54

  Jaa leuk! Lievelingsgracht!

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 6 april 2017 om 08:27

   Die van mij ook. Denk ik. Al vind ik het moeilijk te kiezen, de Oudegracht heeft ook zoveel mooie plekjes. 🙂

 • Beantwoord Willemijn Banki 5 april 2017 om 20:12

  Heel mooi! Ik loop als stadsgids regelmatig langs deze gracht met bezoekers aan Utrecht. Ik vertel er over het ontstaan van de grachten, over de consoles met de mooie beeldhouwwerkjes, over uitgroeiende boomwortels, druppelende waterspuwers en nog veel meer.

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 6 april 2017 om 08:26

   Er is ook zoveel te zien en te vertellen over de Nieuwegracht! <3

 • Beantwoord Alison 6 april 2017 om 11:31

  Zoooo mooi! Achter 8+ jaar in Utrecht, ik woon nu in Italia, maar Utrecht is altijd in mijn hart. 🙂

 • Beantwoord Richard Venema 6 april 2017 om 20:16

  Wat een mooi plaatje…ik ben benieuwd hoe hij er in het echt uitziet 😀

 • Beantwoord Petra Tielens 6 april 2017 om 20:24

  Utrecht is mijn geboortestad en hoewel ik er al weer heel veel jaren weg ben, blijft het voor altijd mijn stadsie.

 • Beantwoord Leonie Waalkens 7 april 2017 om 09:01

  Hallo Nelleke,
  Al 40 jaar ben ik weg uit Utrecht, tot mijn 28e daar gewoond. Kijk met veel plezier alle mooie foto’s van de diverse fotografen op facebook. Zo’n mooie foto in huis, ja daar zou ik elk moment van de dag van kunnen genieten!!
  Met een groet uit Friesland.

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 20 april 2017 om 20:13

   Hoi Leonie,

   Gefeliciteerd! Jij hebt één van de foto’s gewonnen! Hopelijk krijgt hij een mooi plekje. Ik ga je een mail sturen. 🙂

 • Beantwoord Victor Kwakman 12 april 2017 om 07:01

  Zou zeker niet misstaan een prachtig stukje Utrecht in een woning in Bangkok 🙂

 • Beantwoord Jetske 12 april 2017 om 16:22

  Hoi Nelleke,
  Wat een mooie plaatjes! En ook erg origineel op zo’n alluminium tegeltje. Ik heb het geluk voor 2 jaar in een leefgemeenschap aan de gracht te mogen wonen. Daar geniet ik erg van. Wat zou het leuk zijn om dit tegeltje later in huis te hebben staan en daarmee herinnert te worden aan het prachtige plekje waar ik nu woon!

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 20 april 2017 om 20:14

   Hoi Jetske,

   Gefeliciteerd! Jij hebt één van de foto’s gewonnen! Hopelijk krijgt hij een mooi plekje. Ik ga je een mail sturen. 🙂

   • Beantwoord Jetske 21 april 2017 om 15:17

    Hey Nelleke, Wat super leuk! Daar maak je me erg blij mee. Dank je wel!

 • Beantwoord Orinda Verboon 12 april 2017 om 17:10

  Prachtig! Als kersverse Utrechtse kan ons nieuwe huis nog wel wat bijzondere items gebruiken. Wij houden van een strakke en moderne inrichting en ik kan er altijd enorm van genieten mijn bezoek te vertellen over dingen met een verhaal die in huis staan. Dit prachtige plaatje zou er ook zo eentje zijn, bovendien symboliseert het onze komst naar Utrecht nog een beetje extra. Ik ga duimen!

 • Beantwoord Marjolein 12 april 2017 om 20:05

  Prachtig plekje in Utrecht! Mooie foto van onze trouwdag is precies daar gemaakt, tussen de gekleurde herfstblaadjes. Mooi aandenken 🍂!

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 12 april 2017 om 20:28

   Wat een prachtige plek voor een trouwfoto. <3

 • Beantwoord Aukje 13 april 2017 om 10:18

  Oh zo tof! Wat een prachtige aanvulling op onze zwart -wit-Utrecht-fotomuur zou dit zijn!

 • Beantwoord Yvonne 13 april 2017 om 10:42

  Leuk! Utereg me stadsie! Ik doe graag mee.

 • Beantwoord Anne Scholten 19 april 2017 om 06:38

  Wat een mooie foto op een moderne manier afgedrukt. Leuk cadeau, en een hele toffe prijs 😉

 • Beantwoord Peter P M Bouman 19 april 2017 om 06:49

  ’t Paradijs is de gevelsteen boven de werfkelder ingang van Nieuwe Gracht 1 ( De Runnebaan ). Daar waar ik mijn jeugd doorbracht. Mijn fiets uit de gracht viste als ik hem kwijt was. Speelde aan de werf. De kelders van nummer 1 en 3 waren aan de grachtzijde verhuurt aan 2 polijsters. Met een roeiboot de grachten verkende. Mijn eerste herinneringen liggen aan het gragie………………..

 • Beantwoord Isabelle 19 april 2017 om 09:24

  Wow wat mooi! Ik woon sinds 2010 in Utrecht en ga nooit meer weg. Wat een heerlijke stad. Aan mijn muren hangen al verschillende Utrecht prenten, waaronder de fietsroutes, poster van de Tour (waar ik ook als vrijwilliger heb gewerkt) en een tekening van Wijck. Maar een echte mooie foto mist nog en zou ik graag toevoegen!

 • Beantwoord Claudia 19 april 2017 om 21:25

  Hartjes voor de grachten in Utrecht… Loop daar erg graag…

 • Beantwoord Eric Roeske 20 april 2017 om 05:13

  Het posten van plaatjes van de binnenstad van Utrecht is verslavend, het pronken ermee in huis een nieuwe hobby? #GoForIt!

 • Beantwoord John ( fjooto.nl ) 22 april 2017 om 23:04

  Het ziet er naar uit dat ze ze zelf wilt houden… tja ik kan je geen ongelijk geven… 🙂

  • Beantwoord John 23 april 2017 om 00:14

   Sorry ik had wat gemist. 🙂

   • Beantwoord Nelleke Poorthuis 23 april 2017 om 17:25

    Dat zou toch wat zijn. 🙂
    Nee hoor, ze zijn verstuurd naar de gelukkige winnaars Jetske en Leonie, die er allebei heel erg blij mee waren.

  Laat je horen