weggeefwinkel
Leuke plekken, Mooie mensen

De Weggeefwinkel aan de Zonstraat

Ik fiets iedere dag door de Zonstraat. In het voorjaar is er altijd een dag waarop ik tijdens dat ritje een kreet van vreugde slaak. Dat is namelijk de dag dat de Weggeefwinkel er weer staat. Een fantastisch initiatief van Annelies Potuyt waar ik ook dit jaar alweer een paar keer dankbaar gebruik van gemaakt heb.

weggeefwinkel

Recht voor haar huis bouwt ze met hulp van de buurt ieder voorjaar weer een soort kraampje waarin mensen spullen achter kunnen laten. Ik heb Annelies zelf helaas nog nooit gezien of gesproken, maar dat kan ook komen doordat ze vaak in Gambia zit.

weggeefwinkelDe Weggeefwinkel is voor haar namelijk een manier om iets goeds te doen en tegelijkertijd geld in te zamelen voor haar liefdadigheidsproject in Gambia.

weggeefwinkel

Het motto is: Geef! Neem! Doe! Dat doe ik dan ook volop. Voornamelijk geven eigenlijk. Ik maak hier vaak even een tussenstop met volle fietstassen. Sieraden, kussens, een oude waterkoker, waxinelichthouders, een lamp, vazen en servies. Iedere keer als ik in mijn huis iets tegenkom dat ik niet meer gebruik of nodig heb, maak ik er iemand blij mee door het in de Weggeefwinkel te zetten. En het kleingeld dat ik op dat moment bij me heb, verdwijnt natuurlijk in het spaarpotje.

weggeefwinkelDat ik er iemand blij mee maak weet ik zeker, want de doorloop van de spullen is enorm hoog. Meestal zijn die van mij dezelfde dag nog weg. Ik geloof dat Annelies de spullen die ze zelf in Gambia kan gebruiken er wel uit haalt, maar ik zie ook regelmatig buurtbewoners iets leuks, handigs of moois uitzoeken. Deze foto’s maakte ik op een zaterdagmiddag toen het na een druilerige ochtend ’s middags een beetje opklaarde. Spitsuur bij de Weggeefwinkel. Veel mensen hadden opgeruimd en dus spullen om te geven.

weggeefwinkelJe hoeft je niet schuldig te voelen als je alleen wat meeneemt. Zonder nemen valt er immers niet te geven!

Dus woon je in de buurt van de Zonstraat en heb je spullen over? Fiets dan ook eens langs de Weggeefwinkel en geef, neem en doe. Ik vind het heel erg fijn dat dit bestaat en voel me een stuk minder schuldig als ik weer eens ongebruikte spullen achterin de kast vind.

Weggeefwinkel
Zonstraat 106
3581 MP Utrecht

Kaartje

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Beantwoord Jenny - ikreis.net 5 juni 2015 om 13:23

    Ik doneer spulletjes die ik niet gebruik meestal aan de ARM (die zamelen ook in bij de gemeentewerf in Lunetten). Maar van dit initiatief word ik veel blijer 🙂

    • Beantwoord Nelleke 7 juni 2015 om 15:57

      Dat deed ik voorheen ook altijd, ik werk vlak naast de ARM. Maar dit voelt inderdaad leuker en beter. 🙂

    Laat je horen