Escape Room Time
Doen in Utrecht, Leuke plekken

Ontsnappen uit een virtuele realiteit in VR escape room Time

Waarom zou je je laten beperken door de realiteit als via virtual reality alles wat je maar kunt bedenken mogelijk is? Waarom zou je een escape room vullen met alleen maar veilige, fysieke puzzels als je mensen met een virtualrealitybril op hun neus de meest bizarre capriolen uit kunt laten halen? Ik vermoed dat dit zo ongeveer de gedachten waren van Marvin toen hij na het bouwen van Mysterium als volgende project de eerste VR escape room van Nederland bedacht. En aangezien ik regelmatig voor Hartje Utrecht uit deze kamers mag ontsnappen (hier lees je meer over mijn andere avonturen in de gevangenis, met bijen, het eeuwige leven en als inbreker), kon ik niet wachten om ook escape room Time te testen.

Escape Room Time

Escape Room Time

Muntgebouw

Escape room Time zit op een prachtige locatie: in het historische en monumentale Muntgebouw aan de Leidsekade. Terwijl ik daar met mijn team arriveer, schittert de Abel Tasmanburg in de schemering en staat er een enorme boom vol bloesem te shinen in het felle licht van de lampen in de voortuin van het Muntgebouw. We bellen aan bij een deur aan de linkerkant van het gebouw en met een blik op het cijferslot boven de deurklink vragen we ons af of dit er misschien al bij hoort… zo’n escape room maakt je echt een beetje kierewiet.

Escape Room Time

Overal klokken en niet eentje geeft de juiste tijd aan

We worden vriendelijk ontvangen aan de deur (die geen puzzel bleek) en worden verzocht om plaats te nemen in de klokkenkamer. Zodra we die ruimte binnenlopen, weten we meteen dat we goed zitten. De rechtermuur is volledig bedekt met prachtige oude klokken, de linkermuur juist met de meest lelijke moderne klokken. Het thema is meteen duidelijk: tijd. In deze escape room ontsnap je uit de tijd, reis je door de tijd en moet je de tijd stoppen voor het te laat is.

Escape Room Time

Ik verklap niks

Als het dan eindelijk tijd is, begint ons avontuur. En op dit punt zit ik weer met het probleem dat ik iedere keer tegenkom als ik een escape recenseer: ik wil vertellen hoe tof het was maar het is het tofste om niets te weten voordat je het gaat doen. Dus alles wat ik je kan vertellen is dat je van tevoren via het scherm in de klokkenkamer een spannende missie krijgt. Je bent een Time Chaser en het is jouw taak om de wereld van de ondergang te redden. Een pittige verantwoordelijkheid en je zult in de escape room dan ook flink wat moeilijke puzzels tegenkomen, zowel tastbaar als virtueel. Zelfs voor mij en mijn ervaren team was het soms frusterend moeilijk. Maar het is ons gelukt! Met nog iets meer dan een minuut op de klok wisten we de wereld te redden én te ontsnappen.

Escape Room Time

Aanrader

Ik vind Escape room Time echt een aanrader. De combinatie van fysieke, tastbare puzzels en een virtuele wereld waarin alles kan, is uniek en erg tof. De puzzels zijn pittig en je moet echt goed samen kunnen werken en vindingrijk zijn om te slagen. Zeker als je nog geen ervaring hebt met virtualrealitybrillen als de Oculus Rift VR Gear van Samsung, is dit echt de allertofste manier om eens in zo’n virtuele wereld te duiken. Beide worden namelijk gebruikt in deze escape room. En zonder iets te verklappen kan ik zeggen dat ik als Utrecht-liefhebber erg te spreken was over de virtuele wereld waarin ik halsbrekende capriolen uit moest halen…

Op de website van escape room Time vind je meer informatie over de mogelijkheden en kun je ook direct boeken. Laat je me even weten of het je als Time Chaser gelukt is om onze wereld te redden van de ondergang?

Escape room Time
Leidseweg 90
3531 BG Utrecht

Website
Kaartje

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat je horen