noest
Mooie mensen

Utrechtste kerstcadeaus van Noest

Ieder jaar bedenkt Tom van noest weer iets nieuws. Vorig jaar waren de prachtige houten kerstballen nieuw in zijn assortiment, dit jaar vind je bij noest weer twee originele en puur Utrechtse cadeau’s. Ik ben echt fan van zijn producten en het verhaal erachter, al sinds mijn eerste snijplank. Dus toen hij mij mailde met de vraag of ik iets over zijn nieuwe producten wilde schrijven, was ik opnieuw enthousiast. Ik bestelde zelfs meteen iets in zijn webwinkel.

Manchetknopen

Ook dit jaar was Tom weer creatief met het het hout van echte Utrechtse bomen “Elk jaar bedenk ik nieuwe dingen om met het stadshout te maken,” vertelt hij. “Ik vind het leuk om de bomen als snijplank, sleutelhanger of ander product een tweede leven te geven in Utrecht. Bovendien is het heel duurzaam, omdat er zo geen hout verspild wordt en ook geen hout uit bossen gehaald hoeft te worden. In eerste instantie maakte ik alleen snijplanken. Ik hield steeds kleine stukken over die in de kachel belandden… zonde!” Sindsdien maakt hij van het overgebleven hout Dom sleutelhangers (er hangt uiteraard een Dommetje aan mijn bos) en houten kerstballen (die ook dit jaar weer in mijn kerstboom zullen hangen). “En met de nieuwe manchetknopen kan ik zelfs het laatste kleine stukje hout nog gebruiken.” Duurzaam, Utrechts en mooi, alles wat je zoekt in een kerstcadeau toch?

noest

noest

Houten ansichtkaart

Nu heb ik persoonlijk niet zo heel veel aan manchetknopen, dus mijn oog sprong meteen naar het andere nieuwe product: een houten ansichtkaart met de skyline van Utrecht. Nou ja, de skyline op z’n noests dan, met het Rietveld Schröderhuis, de Inktpot (mèt UFO!), de watertoren op Rotsoord, het Stadskantoor, de Domtoren, de Verrekijker, Molen de Ster en het oude postkantoor op de Neude allemaal naast elkaar. Ik heb er meteen twee besteld. Het leuke is dat hij het ook heel goed doet met een kaarsje erachter. Het handige is dat hij gewoon in een envelop past en je hem dus ook met een kerstkaart mee kunt sturen.

noest

noest

Echt Utrechts hout

Naast dat de producten heel erg mooi zijn, vind ik het toffe aan noest dat je precies weet waar ze van gemaakt zijn. Op elk product staat van welke boom het hout komt, waar deze stond en hoe oud deze was. Mijn ansichtkaarten zijn bijvoorbeeld gemaakt van een 45 jaar oude esdoorn van de Goeman Borgesiuslaan en van een 47 jaar oude plataan uit Park Transwijk. Sommige bomen moesten gekapt worden vanwege ziekte, andere vanwege bouwplannen. Maar op deze manier krijgen ze een tweede leven en wordt het hout niet verspild.

Waar te koop?

De manchetknopen en houten ansichtkaart zijn op verschillende plekken te koop. Je kunt ze bestellen in de webshop van noest maar ze zijn ook te koop in verschillende Utrechtse winkels zoals de museumwinkel van het Centraal Museum, de VVV, Keck & Lisa en ZININ . Een lijstje met alle winkels vind je hier. En tot slot staat Tom de komende tijd ook met zijn prachtige producten op de Utrechtse kerstmarkten.

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat je horen