Utrecht aan de muur
Kunst

Winnen: Utrecht aan de muur

Vandaag valt er wat te winnen hier! Maar laat ik bij het begin beginnen. Een tijdje geleden werd mijn Instagram account getagd in een foto. Nu vind ik het heel erg tof als mensen me taggen in hun mooie Utrecht foto’s, maar vaak zijn het bedrijven die zichzelf bij jou onder de aandacht willen brengen. Of nog erger: jouw voor een schijntje duizenden volgers willen verkopen. Die rapporteer ik onmiddellijk als spam. En die bedrijven? Ach, ze moeten toch iets? En soms zit er iets heel erg tofs bij…

Utrecht aan de muurToen Jorick van Raalten van Kunst in Kaart me namelijk tagde in een foto van een door hem ontworpen poster, was ik meteen enthousiast. Ik ben dol op kaarten en plattegronden en altijd op zoek naar originele prints voor aan de muur. Als je dan dus een mooie mozaïek ontworpen hebt, gebaseerd op de kaart van Utrecht, dan heb je me te pakken. Bijna onmiddellijk bestelde ik één van Joricks ontwerpen: de Utrecht Mosaic map in de kleurencombinatie Spring.

Utrecht aan de muurHet duurde niet lang voor er een enveloppe bezorgd werd met daarin mijn mooie print. Ik had al een plekje bedacht aan de muur, dus bestelde een bescheiden A4 formaat. Kocht een simpele lijst omdat dat het beste bij de rest van de prints aan die muur past en hamerde er een spijker in. Hoppa. Niets meer aan doen. Prachtig. Maar er ging één ding niet helemaal goed: er zaten per ongeluk twee posters in de enveloppe! Nu ben ik een heel eerlijk meisje, dus ik wilde de poster eigenlijk meteen terugsturen. Gelukkig ben ik ook een meisje met goede ideeën want het volgende wat ik bedacht was dat ik er natuurlijk ook iemand blij mee kan maken! Dus zocht ik contact met Jorick en hij zag een winactie op deze website ook wel zitten.

Utrecht aan de muur

Dit is hem. Deze poster (formaat A4) kan dus van jou zijn. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is hieronder een reactie achterlaten en mij vertellen wat jouw favoriete plek in Utrecht is en waarom. Zo leer ik jullie een beetje beter kennen (en wie weet onthul je nog een Utrechts geheim voor mij) en maak je dus kans op deze poster van Kunst in Kaart. Goede deal toch? Ik kies op zaterdag 24 oktober 2015 een winnaar. Over die uitslag mag je altijd met me corresponderen. Kom maar door met de reacties!

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook leuk

53 Reacties

 • Beantwoord Danielle Heinen 10 oktober 2015 om 11:56

  Er zijn in Utrecht natuurlijk heel veel leuke plekjes en het is daardoor ook lastig om te kiezen maar op een doordeweekse dag in het zonnetje op het terras van de jeugdherberg in Amelisweerd is toch wel ultiem!

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 13 oktober 2015 om 20:27

   Oeh, Amelisweerd. Heel fijn daar inderdaad. 🙂

 • Beantwoord Wendy 10 oktober 2015 om 12:26

  Ok, dan waag ik toch ook maar een poging om die gave poster te winnen! Ik heb niet 1 favoriete plek in Utrecht, het is eigenlijk het totaalplaatje waar ik verliefd op ben geworden. Ik vind het heerlijk om door het centrum te dwalen en geen bekenden tegen te komen, en mezelf toch niet verloren te voelen omdat het wel overzichtelijk is. Als ik dan toch een paar favoriete plekjes moet noemen: de Zadelstraat met haar fijne eettentjes en winkeltjes, de Nieuwegracht met haar grote bomen en waanzinnig mooie huizen en het gezellige Julianapark bij mij om de hoek :-).

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 13 oktober 2015 om 20:27

   Ik zou ook niet kunnen kiezen hoor. Ik maak het jullie niet gemakkelijk. 😉 Bedenk me net dat ik nog nooit in het Julianapark geweest ben! Nou ja…

 • Beantwoord Lieke 10 oktober 2015 om 17:46

  Superleuk! Helaas heb ik niet zoveel met Utrecht, maar ik zie dat de stad Haarlem ook als Moziek gemaakt is <3

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 13 oktober 2015 om 20:28

   Ja, er zijn echt ontzettend veel steden beschikbaar!

 • Beantwoord Sophie 10 oktober 2015 om 20:32

  Vanaf de oude gracht uitkijken op de woningen aan de overkant, ter hoogte van de twijnstraat, vlakbij het Ledig Erf. Vooral wanneer de zon er zo mooi op staat!

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 13 oktober 2015 om 20:29

   Oh ja! Aan het einde van dag, als de zon al een beetje onder gaat vind ik ze het mooist. 🙂

 • Beantwoord Siem Valk 10 oktober 2015 om 22:45

  Hoi Nelleke,

  Leuk bericht! En een hele toffe winactie.
  Mijn mooiste plekje in Utrecht… Dat is een hele lastige vraag!
  Ik kies voor het Ledig Erf met de mooie Catherijnesingel. Een heerlijke plek.

  Groet,
  Siem

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 13 oktober 2015 om 20:29

   Goede keuze! 😀

 • Beantwoord Ellen 11 oktober 2015 om 18:53

  Wat een leuke blog heb je! Ik doe graag mee aan de winactie. Mijn lievelingsplek in Utrecht is de Pandhof van de Domkerk, waar je je in de Middeleeuwen waant.

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 13 oktober 2015 om 20:30

   Oeh, dat is ook absoluut één van mijn favoriete plekken. Zeker als de muziek van het Conservatorium door de open ramen klinkt. Fantastisch!

 • Beantwoord Ulla 12 oktober 2015 om 21:00

  I’ve lived in Utrecht for few years and now recently moved back to Finland. My all time favourite place is a little dock, by the oudegracht, close to the best ijsalon ever, Il Mulino. I’ve spent countless times sitting there, enjoying life with me favourite people. Now when living in a concrete jungle in Espoo, I dream that one day I will move back to Utrecht, to live in a nice little dutch home in my favourite neighbourhood Vogelenbuurt.

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 13 oktober 2015 om 20:31

   I really hope your dream will come true. When I lived in the Vogelenbuurt, I also spend countless hours on that dock. Love it! Thank you for your response!

 • Beantwoord Saskia 13 oktober 2015 om 20:55

  Ledig Erf, en dan Cafe de Poort. Omdat mijn lief en ik daar besloten om voor elkaar te gaan. Had net een prachtige dag samen met hem in Utrecht gehad en het is de start van vele mooie dingen. Onder andere dat ik naar Utrecht ga verhuizen!

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 14 oktober 2015 om 13:21

   Aaaah, de liefde is mooi! <3

 • Beantwoord Renate 13 oktober 2015 om 20:58

  Wat een mooie en moeilijke vraag, Nelleke! Na veel wikken en wegen kies ik het Louis Hartlooper Complex als mijn favoriete stek. Waarom?:
  – het filmprogramma is altijd fijn;
  – het heeft meerdere café’s èn een terras;
  – het is een prachtig, karakteristiek gebouw; en
  – je loopt zo het Ledig Erf op en de Twijnstraat in!

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 14 oktober 2015 om 13:22

   Ja, sorry! Dat had ik me helemaal niet gerealiseerd, haha. Maar mooi antwoord! Ik moet daar echt vaker naar de film…

 • Beantwoord Femke 13 oktober 2015 om 21:00

  Niet. Te. Doen! Utrecht is de beste 😉
  Maar als ik toch moet kiezen, dan ga ik voor het stukje Vecht bij Fort aan de Klop. Om de hoek, maar toch heel groen.
  Of toch de Pausdam… Of het Ledig Erf… Of alle kleine straatjes in Wittevrouwen…

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 14 oktober 2015 om 13:23

   Bij Fort aan de Klop ben ik nog nooit geweest. 😮 Meteen even op Google Maps gespiekt. Ziet er mooi uit!

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 14 oktober 2015 om 13:25

   Ja, hallo! Het is net herfst joh. 😛

 • Beantwoord Emmy 13 oktober 2015 om 21:09

  Een moeilijkere vraag bestaat bijna niet… Ik denk dat ik kies voor het uitzicht op de Dom bij de Plomperorengracht. De eerste keer dat ik er kwam was toen ik verdwaald was tijdens een rondje hardlopen. Maar juist als je verdwaalt kom je de mooiste plekjes tegen.

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 14 oktober 2015 om 13:25

   Oh ja, verdwalen is fantastisch! Ik ben altijd heel blij als me dat alsnog lukt in Utrecht. 🙂

 • Beantwoord Arjan 15 oktober 2015 om 21:22

  Hoi Nelleke, superleuke vraag! Ik geniet heel erg van het uitzicht vanaf de Muntbrug over het Merwedekanaal. Elk jaargetijde is daar prachtig! ’s Winters als er ijs ligt. En de mist en opkomende zon in de lente, de ondergaande zon op zwoele zomeravonden en de kleuren van de bomen in Park Oog in Al in de herfst.

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 16 oktober 2015 om 12:59

   Aan die kant van de stad kom ik dus echt veel te weinig… Mooie reactie, dank je wel!

 • Beantwoord Pétrie 16 oktober 2015 om 12:56

  Weet je wat stiekem echt heerlijk is? Halverwege de ochtend/begin van de middag een wandeling maken langs het Amsterdam-Rijnkanaal, van de Meernbrug tot de Ikea. Heerlijk autovrij, wind in je haren. En rond die tijd heb ik meestal slechts gezelschap van een groep meeuwen. Fijne wandeling om je hoofd even helemaal leeg te maken, vooral met dit herfstige weer!

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 16 oktober 2015 om 13:00

   Klinkt heerlijk!

 • Beantwoord Jies 17 oktober 2015 om 11:52

  Ik heb in Lombok gewoond met uitzicht op de Munt. Zo mooi wordt het nooit meer 🙂

  Waar ik toen vaak kwam om in het gras te liggen of met bezoek naar de geitjes te kijken was Molen de Ster, ook aan de gracht. Heerlijk om er lange zomerse zaterdagmiddagen te picknicken en een rondleiding te krijgen.

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 17 oktober 2015 om 18:55

   Wauw, dat is mooi wonen zeg! Die molen wil ik ook nog steeds een keer bezoeken. Fijn om te merken dat er nog heel wat te ontdekken valt voor mij in Utrecht!

 • Beantwoord Mischa 17 oktober 2015 om 23:30

  Hoi! Leuke winactie 🙂 Ik ga vanaf volgende week op kamers in Utrecht waar ik, ondanks er geboren en (deels) getogen ben, nog veel mooie plekjes te ontdekken heb! Tot nu toe zijn mijn favorieten de Kanaalstraat op een zonnige middag, leuke kleine straatjes in Witte Vrouwen waar ik de naam niet weet en de Catharijnesingel (voor ’s avonds, fietste er laatst voor het eerst, zo mooi!).

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 19 oktober 2015 om 15:59

   Oeh, je gaat zo’n toffe tijd tegemoet! Ik ben bijna jaloers. 🙂

 • Beantwoord Britt 18 oktober 2015 om 08:05

  Leuke actie! Een leuk plekje in Utrecht is de Leliestraat in Utrecht. Daar woont een lief vriendinnetje van me en ik vind de straat en huisjes een fijne sfeer uitstralen.

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 19 oktober 2015 om 16:00

   Zijstraatje van de Amsterdamsestraatweg toch? Daar in de buurt begon mijn Utrecht avontuur ook, leuk!

 • Beantwoord Pieter Bosch 20 oktober 2015 om 10:50

  Aan de Oosterkade, op de vlonders 🙂 met een koffie/biertje/maaltijdsalade/barbecue/vrienden/geliefde

  Zie: https://pbs.twimg.com/media/CD2K5oVWIAAbnPp.jpg (foto van Kees Wennekendonk)

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 20 oktober 2015 om 19:04

   Kees Wennekendonk maakt zulke mooie foto’s! Maar dat is zeker een mooi plekje.

 • Beantwoord Hanneke Wehrens 20 oktober 2015 om 18:27

  Makkelijk: Brouwerij De Boog aan de Oudegracht. Omdat we daar ooit gaan wonen 🙂 Hangmat hant er al.
  Leuke vraag om in gedachten de mooiste plekjes van Utrecht af te gaan.

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 20 oktober 2015 om 19:06

   Daar wil ik ook wel wonen! Het stond laatst te koop dacht ik?

 • Beantwoord Fleur 20 oktober 2015 om 21:16

  Ik ben hier dus al de hele avond over aan het nadenken… Wat moeilijk, er is zoveel moois in ons stadsie! Lopen vanaf ons huis in de Watervogelbuurt naar Amelisweerd, langs de Kromme Rijn is een van de favorieten, of kriskras door Wittevrouwen naar Roberto om een ijsje te halen. Maar dat zijn meer routes in plaats van een plek. Als ik er eentje moet kiezen ga ik denk ik toch voor de Nieuwegracht. Zo mooi, zoveel stiller dan de Oudegracht. Prachtige bomen, schitterende panden. Ja. Dat wordt ‘m! (Hopelijk ook ooit in Elgers fotoboek van de Slachtstraat:))

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 22 oktober 2015 om 13:18

   De Nieuwegracht! <3 Absoluut ook één van mijn favorieten. 🙂 Thanks Fleur!

 • Beantwoord Roderik 20 oktober 2015 om 21:35

  Leuke aktie, en een mooie mozaiek van Uterg mijn Stad. Een van de verborgen plekjes van utrecht is het Pieterskerkhof. Je moet het weten te vinden. AN het plein staat ook het buis dat door de utrechtse architect Mart v Schijndel is ontworpen. En de Daltonschool, waar ik vroeger op zat. Succes met je keuze maken. Zal niet makkelijk zijn groet Roderik

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 22 oktober 2015 om 13:22

   Oh, het Pieterskerkhof… Daar reed ik me altijd klem. En dan met het schaamrood op de kaken weer langs dezelfde mensen terug, omdat je net met de air van een echte Utrechter voorbij raasde en ze al meewarig hun hoofd schudden omdat zij uiteraard wel wisten dat het daar hartstikke dood loopt.

   (Die keuze maken gaat ontzettend moeilijk worden, dank je wel!)

 • Beantwoord Leonie van 't Hof 20 oktober 2015 om 22:16

  Lastig kiezen wat ik de mooiste plek vind in ons mooie Utrecht. Het is het totale plaatje, het fijne gevoel dat ik heb in de stad. Het mooiste moment in de binnenstad is zeker de zondagochtend.. Alles start langzaam op: wat ondernemers die hun zaak openen, een aantal verdwaalde toeristen en een paar mensen zoals ik genietend op de fiets..

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 22 oktober 2015 om 13:23

   Een favoriet moment, dat is ook een mooie. Ik was laatst eigenlijk voor het eerst op zondagochtend in de binnenstad, en ik was ook blij verrast door de rust.

 • Beantwoord Barbara 20 oktober 2015 om 23:18

  Super gave poster! Leuk dat je ’t weg geeft middels een winactie waar we ook nog eens leuke tips aan over houden! Mijn favoriete stukje Utrecht zit bij de Oosterkade en de Westerkade. Kijk maar eens goed hoe mooi de geveltjes zijn. Kneuterige winkeltjes van zelfstandigen en een leuk terras bij Orloff aan de kade. En je moet goed kijken, maar aan het begin (aan de kant van het ledig erf) zit een klein koffie tentje van een paar vierkante meter in het brugwachtershuisje, zo leuk!

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 22 oktober 2015 om 13:23

   Ja, ik leer ook weer allemaal mooie plekken in Utrecht kennen, heel fijn. 🙂

 • Beantwoord Nicole 23 oktober 2015 om 15:32

  Met stip op nummer 1 bij mij: de Munt! Mooi in alle jaargetijden, zowel overdag als ’s avonds. En wat is er nou leuker dan met mijn lievelings plek zo’n mooie poster winnen… 🙂

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 23 oktober 2015 om 15:34

   Zal nu in de herfst ook wel weer mooi zijn daar. Toch maar weer eens langsfietsen binnenkort!

 • Beantwoord Jantine 23 oktober 2015 om 16:38

  Heel erg cliché, maar er zijn super veel leuke plekken in Utrecht. Een daarvan is het parkje achter de oude Tivoli. Een stukje midden in de stad waar het vaak lekker rustig is. Er lopen ook heel veel katten rond, die ontzettend vermakelijk zijn!

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 23 oktober 2015 om 16:47

   Ik werk vlak naast de oude Tivoli, dus ik weet welke je bedoelt! Waarschijnlijk kom je daar onze kantoorkat (die we delen met de buren van het Griekse restaurant) ook wel eens tegen. Hij heet Catman, zwart met wit, altijd smerig en hij loenst een beetje. 🙂

 • Beantwoord Marsha Kanters 23 oktober 2015 om 18:27

  Ahhh toeeeee! Wat is dit leuk! En ook lastig Nelleke 😉
  Met de dag word ik meer verliefd op ons Stadje en ik zie meer dan een gemiddeld persoon, door mijn camera. Hierdoor is een keuze maken echt onmogelijk!
  Oké een favoriete route voor mij beachcruiser dan:

  • hallo mooie watertoren Heuveloord (wil er dolgraag een keertje eten! Hopelijk neemt iemand mij mee op mijn verjaardag binnenkort haha. Nu alleen de date nog)
  • een tussenstop en een bakkie bij het knusse Koffie Leute, met uitzicht op de Westerkade
  • via het gezellige ledig erf, door de lieve Nicolaasdwarsstraat. Ik wil graag huisje nummer 2 🙂
  • onder de Dom door, de Zadelstraat in. Nog 1 keer omkijken en glimlachen naar de Dom.
  • eventjes zitten tussen de pilaren van het stadshofje aan de Mariaplaats. Genieten van de toeristen, een boek, de bloemetjes of de rust.
  • voldaan langs de springweg en het water van de Catherijnesingel naar huis. Inmiddels 150 stops en 600 foto’s rijker 😉
  • oke nog een laatste drankje bij mijn favoriete chill spot: LEF. Ik geniet van de laatste zonnestralen door het raam in de fauteuil en bekijk mijn foto’s. Ik ga naar huis: 10 stappen naar buiten, 6 verdiepingen omhoog.
  Daar zie ik onze mooie Dom weer 🙂

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 24 oktober 2015 om 10:28

   Wauw, een hele route, wat tof! Ik zie je al helemaal op je beachcruiser voorbij komen. 🙂

 • Beantwoord Gewonnen: Utrecht aan de muur! | Wendy's Wondere Wereld 16 december 2015 om 14:05

  […] is alweer een tijdje geleden dat ik meedeed aan de winactie van Hartje Utrecht waarbij je een gave mozaïek-achtige print van Utrecht in A4-formaat kon winnen. De uitdaging was om […]

 • Laat je horen