Loophole
Doen in Utrecht, Leuke plekken

Ik ontsnapte uit The Loophole

Als je op Google op ‘escape room Utrecht’ zoekt, vind je op pagina drie blijkbaar een artikel van mij over Mysterium. Joëlle vond deze blog en las ook mijn verslag van Gajes in de Bajes. En aangezien zij eind mei haar eigen escape room The Loophole geopend heeft, nodigde ze mij uit om ook haar eerste kamer De Roof te komen spelen en er iets over te schrijven. Aangezien ik escape rooms zo ongeveer het leukste vind wat er is, hoefde ik daar niet lang over na te denken en liet ik me samen met Elger, Arno en Gaby opsluiten.

The Loophole

The Loophole ligt een beetje afgelegen, op een industrieterrein in Overvecht. Omringd door garages en daardoor dus ook door auto’s die inderdaad wel een opknapbeurt kunnen gebruiken. Het grappige is dat ik door een escape room altijd in een soort alerte en achterdochtige modus kom. Zou deze auto erbij horen? Is het een hint? Moet ik hier iets mee?

The Loophole

Het blijkt namelijk nog niet zo gemakkelijk om binnen te komen. Op de deur hangt wel een bordje, dus we zitten goed. En achter het glas zie ik in het halletje aan de linkerkant een intercom hangen. In de instructie op de andere deur stond dat we die intercom moeten gebruiken om aan te bellen. Maar hoe kom ik in dat halletje? De deur zit op slot. Hmm. De eerste uitdaging is meteen een moeilijke… Uiteindelijk open ik mijn mail en zie ik dat ik een herinnering van mijn boeking heb ontvangen. Onderaan staat het telefoonnummer van Joëlle, dus ik besluit haar te bellen. Zou dit al tellen als de eerste hint? Uiteindelijk blijkt natuurlijk dat de deur per ongeluk in het slot gevallen is en dat onze escape room ervaring nog niet begonnen was. Hmm. Nou ja. Liever te fanatiek dan niet doorhebben dat je al begonnen bent, toch?

The Loophole

The Loophole

Eenmaal binnen worden we heel vriendelijk ontvangen door Joëlle en krijgen we een beetje uitleg. Het verhaal van de kamer De Roof is dat we gaan inbreken. We krijgen een filmpje te zien van onze mysterieuze opdrachtgever en zodra het filmpje voorbij is, begint de tijd te lopen. We moeten dan eerst ontdekken wat we moeten stelen en van wie. Als we dat weten, kunnen we pas echt aan de slag. Ze vertelt dat we geen fysieke kracht hoeven te gebruiken maar wel goed moeten samenwerken om deze roof tot een goed einde te brengen.

The Loophole

Met nog 9 minuten op de klok weten we voordat de politie ons in de kraag kan grijpen met de buit te ontsnappen. Gelukt! Ik kan je natuurlijk niets verklappen over wat wij als inbrekers allemaal hebben moeten doen, maar The Loophole is een heel toffe escape room en weer helemaal anders dan de anderen die ik tot nu toe heb gedaan. Spannend, met een goed verhaal dat zich beetje bij beetje aan je openbaart en originele puzzels die ik zonder de hulp van mijn mede-inbrekers nooit allemaal op had kunnen lossen. Ik ben heel trots dat wij tot de 40% behoren die op tijd weet te ontsnappen. En als we nog een minuutje sneller waren geweest, hadden we zelfs een record gevestigd!

The Loophole

Twijfel je nog of een escape room iets voor jou is?  Niet doen! Gewoon proberen. Het is een fantastische manier om een spelletje te spelen, zo levensecht dat je er helemaal in op gaat. Het meest ideale is om met 4 of 5 mensen die je redelijk goed kent een team te vormen. Communicatie is ontzettend belangrijk: zeg hardop wat je ziet en vindt en deel je theorieën en vermoedens met elkaar. Blijf rustig. Dat vind ik het lastigste, ik sta vaak bazig te gillen en trok ook nu weer bij iedereen spullen uit hun handen omdat het me niet snel genoeg ging. Oeps. Gelukkig hebben mijn relatie en vriendschappen het tot nu toe steeds overleefd.

The Loophole

Op de website kun je direct De Roof van The Loophole boeken. Doen! Je hebt geheid een leuke, spannende middag of avond. In het weekend (vrijdag, zaterdag en zondag) betaal je € 95,-. Doordeweeks kost het slechts € 85,-. Er zijn regelmatig leuke acties en kortingen, houd hiervoor de Facebookpagina van The Loophole in de gaten.

Voor een overzicht van alle escape rooms in Utrecht kun je terecht op escaperoomsnederland.nl. Joëlle is bezig met het ontwikkelen van een tweede kamer, vooral gericht op teamwork. Die is waarschijnlijk begin 2017 klaar, dus dan kom ik zeker nog eens terug!

The Loophole
Arkansasdreef 20-22
3565 AR Utrecht

Website
Kaartje

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat je horen