anne&max
Lekkere plekken

Ontprikkelen bij Anne&Max

Ik heb geen idee wie Anne&Max zijn, maar ze serveren lekkere koffie, sapjes en lunch. En praten met elkaar via een bord voor de deur. Ze zitten in een prachtig pand aan de Donkere Gaard en noemen zichzelf ‘jouw huiskamer in de stad’. Het bleek voor Elger en mij de ideale plek om op Koningsdag even bij te komen van de drukte in de stad.

anne&max

Ik bezocht al eens eerder vestigingen van Anne&Max in Haarlem en Amsterdam en ik moet altijd erg lachen om hun teksten en uithangborden. Ze hebben humor! Op Koningsdag was Max voor even Maxima. En de vraag die Anne stelde, sprak me wel aan. Niet dat ik veel gekocht had, maar na een bezoekje aan de kindervrijmarkt in park Lepelenburg, had ik wel weer even genoeg prikkels gehad. Dat uitrusten klonk goed.

anne&max

Binnen droeg het personeel oranje hoedjes en was het verder precies druk genoeg. Ik begrijp dat nooit zo goed. Iedereen loopt hutjemutje over de vrijmarkt en gaat zich te buiten aan lauw bier en halfgare worsten. Ach, volgens mij word ik gewoon een beetje oud. En je hoort mij niet klagen, want daardoor konden wij in alle rust hier lunchen. Ik was wel benieuwd hoe het me deze keer zou bevallen. De eerste keer dat ik de Utrechtse vestiging van Anne&Max bezocht was het afgeladen vol, vergat het personeel onze bestelling op te nemen en kregen we uiteindelijk niet wat we besteld hadden.

anne&max

Deze keer was alles echter prima in orde. De serveerster was ontzettend lief en droeg adidas ZX Flux sneakers dus dan kun je bij mij al weinig meer fout doen. Onze sapjes waren heerlijk en ook mijn vegetarische club sandwich smaakte een stuk beter dan een halfgare worst op de vrijmarkt. Elger had tomatensoep en te horen aan zijn geslurp viel die ook in de smaak.

anne&max

Je kunt bij Anne&Max ook van alles mee naar huis nemen. Ik heb me deze keer ingehouden. Volgens Emma ben ik namelijk een lekkere-dingen-hoarder met consumptiediscipline. Met andere woorden: ik koop veel lekkers maar eet het niet op. Resultaat: ik ben slank en blut. Dus ik hield me in en kocht geen Madécasse chocolade, Monin koffiesiroop, cantuccini, Anne&Max thee of Chai Latte poeder.

anne&max

De meeste moeite had ik met het laten staan van deze geweldige mokken. Vooral de meest rechtse…

Met jou wil ik me verslapen
Koffie drinken uit één mok
Je voorlezen uit de krant
En taart eten als ontbijt

De perfecte ochtend! En zo lief… Maar goed. Mokken genoeg in onze kast, dus ik hield me weer eens in. Blijkbaar heb ik naast consumptiediscipline inmiddels ook een koopdiscipline ontwikkeld. Straks word ik nog slank en rijk! (Alle gekheid op een stokje: mocht je nog een cadeautje voor me zoeken dan weet je nu waar je me blij mee maakt.)

anne&max

Voordat we ons weer in het Koningsdag feestgedruis stortten, nam ik nog even een kijkje in de tuin. De vorige keer lagen de bouwmaterialen hier hoog opgestapeld, maar inmiddels is het een heel fijne binnentuin geworden. Dat zijn de dingen die je moet onthouden. Op de echt mooie dagen zitten alle terrassen namelijk vol, maar niet iedereen kent de (geheime) binnentuinen van de Utrechtse horeca. Nu maar hopen dat niet iedereen Hartje Utrecht gaat lezen, want dan zitten al mijn favoriete plekken straks ook vol.

anne&max

Nou Anne & Max(ima), bedankt dat we bij jullie even mochten ontprikkelen. Het was fijn en we komen snel weer terug. Al was het alleen maar omdat ik benieuwd ben naar wat er dan weer op het bord voor de deur staat.

Anne&Max
Donkere Gaard 4
3511 KW Utrecht

Website
Kaartje

 

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat je horen