Miyagi and Jones
Lekkere plekken

Lekker lang tafelen (of juist op tijd klaar voor de film) bij Miyagi and Jones

Nieuwe hotspots openen in Utrecht sneller dan ik bij kan houden. Toen ik met Hartje Utrecht begon, nam ik me daarom ook voor dat dit geen hotspotblog zou worden. Dat zou ik namelijk nooit van z’n lang zal ze leven bij kunnen houden. Maar zo af en toe valt me een nieuw restaurant op en neem ik me ook daadwerkelijk voor om er te gaan eten. Zo ook met Miyagi and Jones. Asian Gastro & Streetfood zag ik op hun gevel aan het Veemarktplein naast de Kinepolis bioscoop staan. Dat trok mijn aandacht. Toen ik vervolgens van manager  Rick ook nog eens een mailtje kreeg met een uitnodiging, was de beslissing snel gemaakt.

Miyagi and Jones

Miyagi and Jones

Miyagi and Jones

Straatnaambordje

Je ziet het er aan de buitenkant niet aan af, maar Miyagi en Jones is best groot! Maar toch gezellig. Op het pand hangt een bijzonder straatnaambordje. ‘Miyaji & Jones square’ staat erop. Met als onderschrift: Let op: hier is het extreem genieten! Ha. Grapjassen. Eigenlijk ligt dit nieuwe restaurant aan het Veemarktplein. Niet de allergezelligste plek, zo vlakbij de Jaarbeurs en naast de Kinepolis bioscoop. Maar met het oog op de toekomst en de plannen die de gemeente heeft met dit gebied, een goede keus. En ik zag meteen een mogelijkheid en kocht alvast een kaartje voor de film om 21.30 uur. Goede combi!

Miyagi and Jones

Miyagi and Jones

Miyagi and Jones

Miyagi and Jones

65 gerechten

Nadat Elger en ik op een gezellig drukke plek naast de open keuken neergezet zijn (want ik erg fijn vind want de realiteit is nou eenmaal dat je elkaar na tien jaar niet altijd meer iets te zeggen hebt en dan valt er nog wat te zien 😉 ), storten we ons op de zeer uitgebreide kaart. Wat is het concept? Want tegenwoordig is geen enkel nieuw restaurant gewoon een plek waar je iets kunt eten, ze hebben allemaal een concept. Niks mis mee, want het concept van Miyagi and Jones blijkt erg fijn. Er staan maar liefst 65 Aziatische street food gerechten op de kaart die allemaal de grootte hebben van een tussengerecht. Je kunt er dus verschillende bestellen om zelf te proeven maar uiteraard ook delen met je tafelgenoten. Elger en ik kiezen voor het driegangendiner: iedere gang twee gerechtjes per persoon. Ik ben op gegeven moment gestopt met foto’s maken omdat ik gewoon alles op wilde eten. Maar hier een kleine selectie:

Miyagi and Jones

Curry beef satay!

Miyagi and Jones

Honey ribs!

Miyagi and Jones

Chicken gyoza!

Miyagi and Jones

Rock shrimp tempura!

Miyagi and Jones

Vietnamese spring rolls!

Miyagi and Jones

Sweet potato fries!

Miyagi and Jones

Ze hebben ook heerlijke cocktails. Dit is de Flora Dora die ik gezien mijn bijnaam Dora The Explorer wel moest bestellen.

Miyagi and Jones

Lekker lang tafelen of juist even vlug wat eten

Naast dat ik een heel fijne avond gehad heb en lekker heb gegeten, vond ik het heel prettig dat je bij Miyagi & Jones lekker rustig uitgebreid kan tafelen. Erg fijn dat je elke keer maar een paar gerechtjes krijgt en vervolgens weer op je gemak de kaart kan bekijken voor de volgende ronde. Maar heb je bijvoorbeeld haast omdat je naar de film moet, dan bestel je gewoon wat meer tegelijk en sta je met een gevulde maag op tijd weer buiten. Kortom: hier kom ik nog wel vaker. Ook als ik dan gewoon voor mijn eten moet betalen. 🙂

(Overigens bleek eenmaal bij de Kinepolis aangekomen dat de City bioscoop aan de Voorstraat inmiddels ook van Kinepolis is en dat ik op de website kaartjes gekocht had voor Atomic Blonde in die bios en dat gingen we dus nooit meer redden en Atomic Blonde draaide die avond niet meer in Kinepolis Jaarbeurs maar het gebeurde blijkbaar vaker want ze deden helemaal niet moeilijk want we mochten gewoon naar een andere film en kozen voor American Made met Tom Cruise en het meisje achter de kassa vertelde dat we voor haar al de vijfde die avond waren met dit probleem en de film was vermakelijk maar niet heel briljant en laat dit een les zijn voor iedereen die denkt: die combi van lekker eten met Miyagi and Jones en daarna naar de film, dat klinkt goed, dat klinkt ook zeker goed maar koop wel kaartjes voor Kinepolis Jaarbeurs want dat is een stuk dichterbij. *ademt in* Veel plezier!)

Miyagi and Jones
Veemarktplein 42
3521 BD Utrecht

Website
Kaartje

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat je horen