favoriete plekken
Kunst, Mooie plekken

Jullie favoriete plekken & een winnaar!

Zoals beloofd heb ik vandaag de winnaar van de allereerste Hartje Utrecht winactie gekozen. Nou ja. Gekozen? Ik heb eigenlijk het lot laten beslissen, want ik kon echt niet kiezen uit de geweldige reacties die jullie achter lieten. Lees snel verder om te zien of jij vandaag een bofkont bent.

Ik moet jullie eerlijk bekennen dat ik helemaal niet zo heel goed nagedacht had over deze winactie. Ik wilde de print graag weggeven en moest toen kiezen op welke manier. Ik heb een hekel aan winacties waarvoor je moet gaan spammen (tag en win, deel en win, maak mij rijk en beroemd dan krijg je van mij een postertje, joepie!) dus ik besloot dat je simpelweg een reactie achter moest laten op mijn blog. Maar wat moest daar dan in staan? ‘Ja, ik wil winnen’, is ook zo lullig. In een fractie van een seconde bedacht ik dat het wel leuk zou zijn om te horen wat jullie favoriete plekken in Utrecht zijn. En zo geschiedde…

Favoriete plekken

Dat het uiteindelijk voor sommige van jullie schier onmogelijk is om één favoriete plek in Utrecht uit te kiezen, had ik niet voorzien. Er kwam mij zelfs ter ore dat sommige mensen er echt lang en diep over nagedacht hebben, voordat ze een reactie achterlieten. Wat ik ook niet had verwacht was dat er zoveel originele, ook voor mij onbekende plekken voorbij zouden komen. Er werden zelfs hele routes uitgestippeld! Echt tof om te lezen. En zo steek ik er zelf ook nog wat van op. Hieronder een samenvatting van wat er zoal voorbij kwam.

Allereerst werden er plekken genoemd die bij mij ook al bekend waren, maar inderdaad prachtig zijn. De Zadelstraat (leuke winkels en het beste uitzicht op de Dom) en de Nieuwegracht (heerlijk rustig en zulke mooie, oude bomen). Het Ledig Erf, vanwege de mooie Catharijnesingel maar ook café de Poort en het Louis Hartlooper Complex. Het Pandhof van de Domkerk waar je je in de Middeleeuwen waant. Of op een mooie dag ergens op een steiger zitten, bijvoorbeeld bij de Weerdsluis of de Oosterkade.

Maar er kwamen ook plekken voorbij waar ik zelf bijna nooit kom, maar die zeker de moeite waard zijn. Zoals het stukje Vecht bij Fort aan de Klop. Of De Munt bij Lombok en Oog in Al die volgens jullie in ieder jaargetijde prachtig is. Iemand noemde zelfs het Pieterskerkhof. Daarvan had ik de schoonheid eigenlijk nooit gezien. Die plek ken ik eigenlijk alleen maar omdat ik me daar altijd klem rijd. En dan met het schaamrood op de kaken weer langs dezelfde mensen terug, omdat je net met de air van een echte Utrechter voorbij raasde en ze al meewarig hun hoofd schudden omdat zij uiteraard wel wisten dat het daar hartstikke dood loopt.

Sommigen van jullie kwamen ook met hele routes aan. Een beetje vals spelen natuurlijk, maar ik vind het helemaal niet erg. Eind van de ochtend een stuk langs het Amsterdam-Rijnkanaal lopen. Langs de Kromme Rijn naar landgoed Amelisweerd. Kriskras door de schattige straatjes van Wittevrouwen. Of de route van Marsha die welbeschouwd een toer langs alle hoogtepunten van de stad is. Een eervolle vermelding waard.

favoriete plekken

En dan nu eindelijk over op de prijsuitreiking. Zoals gezegd kon ik absoluut niet kiezen, dus schreef ik al jullie namen op briefjes en grabbelde helemaal eerlijk, met mijn ogen dicht in de kom. Toen ik mijn ogen weer opende, had ik een geel briefje in mijn hand…

favoriete plekken

Met daarop ‘Wendy‘! Lieve Wendy, jij bent de bofkont van de dag en deze prachtige mozaiek van de plattegrond van Utrecht komt naar je toe. Stuur je even een foto als hij hangt? Ik ben heel benieuwd.

Voor de rest: niet getreurd! Als je hem nou echt heel graag wil hebben, kun je de print natuurlijk ook bestellen in de webwinkel van Kunst in Kaart, net als ik gedaan heb. Dank jullie wel voor alle mooie reacties. Ik spring snel op mijn fiets om jullie favoriete plekken te ontdekken. Doei!

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook leuk

5 Reacties

 • Beantwoord Paula 24 oktober 2015 om 21:43

  Wat leuk dat er zoveel reacties opkwamen. Ik volg je blog nog maar net en woon pas net in Utrecht, maar al die plekjes die in de reacties zijn genoemd klinken onwijs leuk. Zou tof zijn om met lezeressen een tocht langs al die plekken te doen (of een deel natuurlijk, alles is wel heel veel). :’)

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 26 oktober 2015 om 18:58

   Leuk dat je er bent! 🙂
   Ik heb ook al wel eens met dat idee gespeeld. Een Hartje Utrecht tour ofzo… Maar ik weet nog niet helemaal hoe die er dan uit zou moeten zien en of mijn lezers daar op zitten te wachten. Hmmm… 🙂

 • Beantwoord Wendy 1 november 2015 om 21:06

  Ik ben erg blij met mijn prijs Nelleke, dankjewel! Deze week koop ik een lijst en dan moet ik mijn vader nog lief aankijken of hij langs kan komen om de print op te hangen… De foto volgt dus nog 🙂

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 7 november 2015 om 16:46

   Graag gedaan, ik ben heel benieuwd. 🙂 Fijn dat hij in ieder geval helemaal heel gearriveerd is.

 • Beantwoord Sinterklaas 2015: het was weer een heerlijk avondje! | Wendy's Wondere Wereld 2 december 2015 om 12:57

  […] me ’s nachts te binnen schieten meteen opschrijven, en ik kan eindelijk de print die ik won bij Hartje Utrecht ophangen. Een foto met het eindresultaat houden jullie tegoed! En als je binnenkort wordt […]

 • Laat je horen