intra mintra
Doen in Utrecht, Kunst

Intra Mintra speelt Momenten van geluk

“Volgens mij beseften we geen van allen… dat was misschien wel één van de beste, één van de gelukkigste momenten van ons leven. ‘t Vervelende is alleen dat je ‘t nooit beseft als ‘t zo is: later pas. ‘t Komt maar zo zelden voor dat je tegen jezelf zegt: wat ben ik nu gelukkig. Soms zeg je: wat was ik toen gelukkig. Of soms: ik ben pas gelukkig als… Maar bijna nooit besef je ’t geluksmoment als ‘t er is. Nu. Als je begrijpt wat ik bedoel.”

Wijze woorden van Willem, in dit theaterstuk mijn echtgenoot. Wanneer weet een mens dat hij gelukkig is? En omarmen we die momenten wel voldoende als ze zich voordoen? In de voorstelling die ik dit jaar met mijn theatergroep Intra Mintra zal spelen, schetst Ayckbourn op onnavolgbare wijze de verwording van een ogenschijnlijk harmonieuze familie. Spil van de familie is mijn schoonmoeder Laura, echtgenote van Gerard en moeder van twee zoons. Zij maakt het haar mannen niet gemakkelijk. De laatste familiebijeenkomst ter ere van Laura’s verjaardag is de rode draad in het stuk. Afgewisseld met scènes uit het verleden en uit de toekomst, waarin we ook de beide zoons en hun partners beter leren kennen.

In al die ontmoetingen komen de frustraties en de hebbelijkheden langzaam maar zeker aan de oppervlakte. De façade van succes en gezelligheid verbergt een wirwar van trauma’s, leed en onuitgesproken wrok. En zo wordt steeds duidelijker waarom het laatste familiediner zo rampzalig afliep…

intra mintra

Komt allen!

Nou jongens, lekkere cliffhanger toch?! Komen jullie kijken hoe het deze heerlijk disfunctionele familie vergaat? Ik ben er zeker bij. Iedere dag. Op het podium. Zie ik je daar?

Voor meer informatie en op de hoogte gehouden worden, kun je je aanmelden voor het Facebook evenement. Kaartjes reserveren kan op de website van Intra Mintra. Wees er snel bij, want de vrijdagavond gaat heel erg hard.

Intra Mintra speelt Momenten van geluk
Theaterhuis de Berenkuil
Biltstraat 166
3572 BP Utrecht

Website
Locatie

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat je horen