12 Boze Mensen
Doen in Utrecht, Kunst

Intra Mintra speelt 12 Boze Mensen

Ik kan me mijn eerste kennismaking met theatervereniging Intra Mintra nog goed herinneren. Ik mocht eindelijk auditie komen doen. Dankzij een combinatie van zenuwen en mijn karakter, was ik te vroeg. Toen ik op het opgegeven adres in Lombok aanbelde, kreeg ik van de mevrouw van de locatie de sleutel in mijn hand gedrukt en stond ik plotseling als auditant de anderen te ontvangen. Een beetje gek, maar het voelde vertrouwd. De auditie ging goed en de naborrel waar ik niet bij mocht zijn was blijkbaar gezellig en unaniem, want ik ontving midden in de nacht al een positief mailtje van de secretaris. En zo werd ik lid van Intra Mintra.

Dat was in september 2012. Inmiddels zijn we een aantal producties verder en sta ik ieder jaar met heel veel plezier ergens in Utrecht op de planken. Na uren lezen, tekst stampen en repeteren is het voor dit jaar bijna zover. Op 19, 20, 21 en 22 mei spelen we 12 Boze Mensen, een bewerking van de legendarische film 12 Angry Men.

Twaalf juryleden worden opgesloten in een bloedhete kamer met de taak te bepalen of de verdachte, een arme jongen van 19, schuldig is aan de moord op zijn vader. Een verhaal over vooroordelen, (het gebrek aan) objectiviteit en feiten van meningen onderscheiden. Thema’s die altijd actueel zijn en je misschien wel herkent van Making a Murderer, de frustrerende documentairereeks op Netflix of de tv-serie American Crime Story: The People vs. OJ Simpson, over de beroemdste rechtszaak van de vorige eeuw, die komend weekend in Nederland in première gaat.

12 Boze Mensen

Ik speel jurylid nummer 1, de voorzitter. Aan mij de taak dit zooitje ongeregeld een beetje in het gareel te houden en uiteindelijk de jurykamer te verlaten met een unaniem oordeel. Schuldig of onschuldig?

Voor meer informatie en op de hoogte gehouden worden, kun je je aanmelden voor het Facebook evenement. Kaartjes reserveren kan op de website van Intra Mintra. Wees er snel bij, want de helft van de kaartjes is al weg. Zie ik jullie daar? Dan zullen we nog wel eens zien of die jongen schuldig of onschuldig is…

Intra Mintra speelt 12 Boze Mensen
Villa Concordia
Concordiastraat 67A
3551 EM Utrecht

Website
Kaartje

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook leuk

Geen reacties

Laat je horen