the village
Lekkere plekken

Gratis latte bij The Village

Ho, ho, ho. Rustig aan. Nu niet allemaal naar The Village rennen voor een gratis latte. Nee, IK dronk een gratis latte bij dit hipster koffietentje. Dat kwam zo.

the village

Op Twitter doe ik soms mee met een fotoquiz. Via @WaarInUtrecht twittert Johan foto’s van plekken in Utrecht en als je raad waar het is, maak je kans op een kleine prijs. Een kop koffie van The Village bijvoorbeeld. Een paar weken terug had ik het goed en daarom liep ik al een tijdje rond met de bon voor een kop koffie in mijn tas. Tijd om er ook gebruik van te maken.

the village

Dus stond er op een donderdagmiddag om 17.00 uur ‘koffie drinken met mezelf’ in mijn agenda. Na mijn werk spoedde ik me naar The Village in de hoop dat er nog een plekje vrij is. Dat is namelijk een beetje het probleem van dit populaire koffietentje: het zit er altijd vol. Normaal gesproken kom ik er vooral op zaterdagochtend en zondagmiddag en dat moet je dus ook niet doen. Want op een donderdagmiddag om 17 uur is er plek zat. Voor in het mooie pandje aan de Voorstraat zitten genoeg mensen om het gezellig te maken en achterin is het zelfs bijna helemaal leeg.

the village

Met enige schroom haal ik mijn gratis kopje koffie bij de toonbank. De bebaarde barista in jeansblouse (ik zei toch dat het een hipstertentje is) stelt me echter gerust. Ik weet niet precies waarom, maar ik voel me altijd ongemakkelijk als ik iets gratis op kom halen met een voddig printje. Als je ergens gewoon voor betaalt zijn alle impliciete regels redelijk duidelijk. Ik betaal dus ik heb recht op een kop koffie en daarna mag ik me op z’n minst gedurende de tijd dat het me kost om de betaalde drank te nuttigen, ophouden in het etablissement. Gelukkig is de bebaarde barista wars van impliciete regels en roept hij meteen dat hij een dubbele shot espresso in mijn latte gaat doen “want dat is lekker en het is toch gratis”. Dat is het fijne van The Village. De heren zijn echt heel goed in je op je gemak laten voelen.

the village

Vervolgens kruip ik in een hoekje van deze enorm bank om eens even heel erg nadrukkelijk te gaan genieten van mijn gratis koffie. Ondertussen schrijf ik wat in mijn notitieboekje, wat uiteindelijk het begin van het eerste stukje over deze lekkere plek op Hartje Utrecht gaat worden. Ik denk na over wat ik eigenlijk van The Village vind. Relaxed. Goede koffie, fijne barista’s. Ik kom er graag, ook al voel ik me tussen het bizar hippe publiek altijd alsof alles aan mij net de plank mis slaat. Al met al inderdaad een lekkere plek. Check.

The Village Coffee
Voorstraat 46
3512 AP Utrecht

Website
Kaartje

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Beantwoord Emma 21 april 2015 om 20:45

    Dat is echt een toptent! Enorm hipster maar zo leuk en heerlijke koffie! En wat fijn om weer je verhalen te kunnen lezen. Leuk!!

    • Beantwoord Nelleke 23 april 2015 om 11:24

      Ook fijn om ze weer te schrijven! Er zijn tegenwoordig nog veel meer van dit soort toptenten in Utrecht, heel fijn. Binnenkort meer hier te lezen natuurlijk. 🙂

    Laat je horen