Girls Love 2 Run Utrecht
Doen in Utrecht, Hardlopen

Girls Love 2 Run Utrecht was jarig

Een jaar geleden zat ik enigszins nerveus op de fiets, op weg naar park Lepelenburg. Via Facebook had ik me aangemeld voor de allereerste Girls Love 2 Run training in Utrecht. Ik had geen idee wat ik kon verwachten en daar kan ik niet zo goed tegen. Maar ik ben een meisje dat van rennen houdt en in Utrecht woont, dus ik had het gevoel dat ik erbij moest zijn. Dat gevoel bleek te kloppen en sindsdien stonden mijn maandagavonden in het teken van hardlopen met heel veel leuke meisjes.

Girls Love 2 RunFoto: Joyce Bongers

Want Girls Love 2 Run Utrecht is precies wat je denkt dat het is: een groepje Utrechtse meisjes die iedere maandagavond samen gaan hardlopen. En ik vind het helemaal te gek. We verzamelen om acht uur in park Lepelenburg. Soms blijven we daar, meestal rennen we snel weg. Naar het Griftpark om daar oefeningen te doel op die steile bult zodat je de volgende dag goed je benen voelt. Of naar het Domplein om daar, begeleid door een licht- en geluidsshow van mijn favoriete toren, ons flink in het zweet te werken met sprintjes, burpees en walking lunges.

Girls Love 2 RunFoto: Joyce Bongers

Het afgelopen jaar waren mijn maandagen dus net een stukje leuker dankzij de Girls Love 2 Run Utrecht crew, op dit moment bestaande uit Madelein, Aafke en Nadia. Iedere keer bedenken zij weer een nieuwe looproutes, fijne oefeningen en originele spelletjes. Het toffe vind ik dat er intussen een harde kern is ontstaan (waar ik volgens mij ook toebehoor), maar dat er ook iedere training weer nieuwe meiden zijn. En je kunt je misschien nog niet helemaal voorstellen hoe het werkt, maar we zorgen er altijd voor dat iedereen mee kan doen. Marathonlopers, maar ook mensen die net zijn begonnen met hardlopen. Je loopt nooit alleen en er wordt met iedereen rekening gehouden.

Girls Love 2 RunFoto: Joyce Bongers

Afgelopen maandag liep ik ook weer mee. (Ik ben die vage grijnzende roze vlek vooraan.) Deze training kon ik echt niet missen, want Madelein, Aafke en Nadia hadden ons al weken lekker lopen maken met allerlei vage hints en miniscule tipjes van de sluier over dit verjaardagsfeestje. Want als je één jaar bestaat, moet dat goed gevierd worden. We verzamelden bij de Run2Day winkel waar we ontvangen werden met wat uitleg over verschillende hardloopschoenen en geschikte kleding voor rennen in de winter. Erg gezellig, maar uiteindelijk trotseerden we toch maar met z’n allen de regen. We kwamen immers om te rennen.

Girls Love 2 RunFoto: Joyce Bongers

Ons hardlooprondje werd een soort kroegentocht, maar dan met shotjes smoothies in plaats van alcohol. We stopten eerst bij de net geopende Sla aan de Voorstraat voor onze eerste smoothie met peer, appel, wortel en gember. Heerlijk. Snel door naar de volgende: Gys aan de Amsterdamsestraatweg. De andere gasten schrokken zich volgens mij kapot. Zitten er ineens veertig hijgende en zweterige meiden naast je. De ramen besloegen er pardoes van en erg lekker roken wij eerlijk gezegd ook niet. Ook hier kregen we weer een sapje. Vooral die met pompoen, banaan, sinaasappel en kaneel was erg lekker. Bij het vertrek gooi ik ook nog een bruin goedje naar binnen dat er niet zo aantrekkelijk uitziet (peer, appel, basilicum geloof ik) maar echt ontzettend goed smaakt. Ik kan er weer even tegenaan. We rennen terug naar Run2Day waar nog een heleboel verrassingen op ons staan te wachten.

Girls Love 2 RunFoto: Joyce Bongers

We sluiten de feestelijke training af met een goede cooling down, waarbij ik bijna door een etalageruit heen val. Dat zegt meer over mij, dan over de cooling down. Of de etalageruit. Daarna een ander vast onderdeel van iedere training: de groepsfoto. Kijk toch eens naar al die blije hoofdjes. Daarom train ik ieder maandagavond ook zo graag met deze mensen: iedereen doet het omdat het leuk is. Binnen worden we nog verwend met yoghurt en bananenbrood van de Yoghurt Barn, het verloten van een paar mooie prijzen (ik win niets) en een heuse goodiebag. Ja, deze avond was echt goed georganiseerd. Dank je wel crew!

Girls Love 2 RunFoto: Joyce Bongers

Je begrijpt ondertussen volgens mij wel dat ik Girls Love 2 Run Utrecht heel erg leuk vind en dat ik een klein beetje probeer om je over te halen ook een keer mee te doen. Als je een meisje bent. Want jongens zijn echt niet welkom. (Elger grapt de hele tijd dat hij Boys Love 2 Run Utrecht wil beginnen, dus ik verwijs geïnteresseerde heren graag naar hem.) Meld je een keer aan via de Facebook pagina en doe mee. Vind ik leuk. Tot dan!

Facebook pagina
Kaartje

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Beantwoord Joyce 12 november 2015 om 14:34

    Ah elke keer als ik iets lees over gl2r utrecht wil ik zooo graag meelopen. Helaas heb ik een blessure aan mijn knieën waardoor ik van de fysio niet mag hardlopen 🙁

    • Beantwoord Nelleke Poorthuis 15 november 2015 om 11:59

      Wat jammer! Heb je wel zicht op verbetering zodat je over een tijdje hopelijk wel weer mag lopen?

    Laat je horen