Kunst, Plaatjes

Er hangen foto’s van Hartje Utrecht op station Utrecht Centraal

Hoi! Ben je hier terecht gekomen omdat je één van mijn foto’s wil kopen? Dat kan, ik vertel je er onderaan dit verhaal meer over.

Voor de anderen vertel ik je graag over een tof project waar ik de laatste tijd druk mee bezig ben geweest. Een tijdje geleden wees mijn collega Sabine me op een oproep via Instagram. Op Utrecht Centraal bleken twee etalages te bestaan die vanaf dat moment gevuld konden worden met werk van Utrechtse kunstenaars. En ze zochten nog mensen. Ik aarzelde geen seconde en heb meteen gemaild. Binnen no-time was het duidelijk: vanaf 7 janauari 2019 zouden mijn foto’s op Utrecht Centraal komen te hangen!

Dansende foto’s…

Vol goede moed sjouwde ik afgelopen maandag dan ook met een ladder over mijn schouder naar het station. Collega Sabine in mijn kielzog. Samen met Suzanne van ID310 hingen we mijn foto’s op. Met veel zorg heb ik er 8 uitgezocht en op dibond (een soort plaat van aluminium en kunststof) laten afdrukken. Maar ondanks de goede voorbereiding, het vooraf zorgvuldig bestuderen van de etalage en het door mij meegebrachte ophangsysteem, verliep toch niet alles voorspoedig. Het stormde maandag en het waait dus ook dwars door de etalage heen. Daarnaast bleken de foto’s niet tegen de achterwand, maar in het luchtledige te hangen. Die combinatie zorgde voor dat de etalages veranderden in… Tsja… een kunstinstallatie?

Op dat moment was er helaas niets aan te doen en moest ik mijn foto’s zo achterlaten… Geen gezicht natuurlijk! Maar gelukkig heb ik creatieve vrienden. Jeroen zag er de lol wel van in en schreef dit:

Poorthuis (32) wil met deze installatie het altijd draaiende, snelle leven van de stad laten zien. Als een wervelwind zie je steeds maar vlagen van de foto’s, die uitstekend geschoten zijn, maar zoals het stadse leven zelf zal je er nooit echt iets van mee krijgen.

Hilarisch! Sanne vulde hem zelfs nog aan:

Poorthuis (32) wil met deze installatie de vervlechting van de digitale en analoge wereld laten zien. De vluchtigheid van online komt, met behulp van een eeuwenoud natuurverschijnsel, tot leven in de analoge wereld.
Hiermee is de blogger niet alleen conceptueel maar ook nog eens duurzaam.

Hahaha. Wat een heerlijke onzin. Inmiddels hebben we met wat meer touwtjes en haakjes ervoor gezorgd dat ze helemaal recht hangen. Saai eigenlijk. Want dat bewegen, dat had wel wat volgens columnist Wim Boevink. In zijn Klein Verslag in Trouw van zaterdag 12 januari schreef hij over mijn foto’s. “Een zachte liefdesverklaring, tollend achter glas, in een harde technische omgeving.” En dat allemaal dankzij een stevige wind en een gezonde portie gebrek aan technisch inzicht.

Wil je het hele avontuur terugkijken? Dat kan via mijn Instagram profiel waar ik alle gemaakte Stories heb opgeslagen in het Hoogtepunt ‘Expositie’. Wil je de foto’s in het echt bekijken? Je vindt de beide etalages aan de Jaarbeurskant van het station, naast de Yoghurt Barn en tegenover de ingang van het Stadskantoor. Ze zijn nog tot 7 maart te zien. Hopelijk tref je daar onderstaan tafereel aan en zijn ze niet wederom weggewaaid…

Foto’s kopen

Ik kreeg ook al de vraag of mijn foto’s ook te koop zijn. Dat zijn ze! Ze kosten € 99,- per stuk. Je krijgt ze dan gedrukt op dibond, formaat 30 x 40 cm. Precies zoals ze op het station hangen. Inclusief ophangsetje (tegen een muur werkt dat dus wel prima) en verzendkosten. Stuur mij een berichtje door hier te klikken of mailhartjeutrecht@gmail.com te mailen en ik ga het voor je regelen. Heb je andere verzoeken qua materiaal en formaat, mail me en we kijken samen naar de mogelijkheden. Hieronder zie je alle foto’s die ook op het station hangen.

Agnietenstraat
Flora’s Hof
Oudegracht
Springweg
Servaasbolwerk
Sonnenborgh
Nieuwegracht
Stadsbuitengracht
Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Beantwoord Leonie Waalkens 14 januari 2019 om 19:34

    Hallo Nelleke, wat een kostelijk verhaal hierboven!! Maar nog mooier vind ik je foto’s van Utrecht zoals ik het ken, het oude. Maar dat wist je al. Ik geniet daar echt van. Ik ben, door jouw foto’s, even terug in de tijd. Dank, dank!!

    • Beantwoord Nelleke Poorthuis 16 januari 2019 om 11:38

      Heel graag gedaan. Zo fijn om te horen. Dank je!

    Laat je horen