Wilhelminapark
Lekkere plekken, Mooie plekken

Deliveroo in het Wilhelminapark

Het Wilhelminapark is mijn favoriete park. Ik wilde daar “in Utrecht” aan toevoegen, maar ik bedenk me net dat het misschien wel mijn favoriete park waar-dan-ook is. Waarom? Dat zal ik jullie proberen uit te leggen. Aan de hand van een heleboel foto’s, want foto’s zijn zeg maar echt mijn ding. En woorden, want ook die heb ik in overvloed. Sinds kort kun je dankzij Deliveroo ook nog eens (bijna) alles wat je maag begeert laten bezorgen en dat maakt het Wilhelminapark nog net een stukje perfecter.

Favoriete park ever

Ik woon in de buurt van het Wilhelminapark. Dat draagt natuurlijk bij aan de status favoriete park ever. Maar ook objectief gezien durf ik te stellen dat dit park alles bezit wat een park nodig heeft. Dit monumentale stadspark vind je in Utrecht Oost, bestaat al sinds 1898 en is uiteraard vernoemd naar onze toenmalige koningin. Het staat vol met bijzondere dingen. Vreemde bomen, bijzondere planten, veel kunstwerken, een aantal rijksmonumenten zoals een theehuis en een bakstenen herdenkingsbank in de stijl van de Amsterdamse School, een speurtocht voor kinderen en zelfs een bunker uit 1943 die nu dienst doet als expositieruimte. Maar het allermooiste aan het Wilhelminapark vind ik dat het zo sprookjesachtig is. Kijk maar mee, dan zie je wat ik bedoel.

Wilhelminapark

Er is een groot leeg grasveld dat op warme dagen helemaal vol zit met barbecueënde mensen en in het weekend met bootcampclubjes en voetballende jongens.

Wilhelminapark

Wilhelminapark

Wilhelminapark

Wilhelminapark

Bijzonder weertje in het Wilhelminapark. #regenboog #cloudporn #wilhelminapark #utrecht #hartjeutrecht #030

A photo posted by Hartje Utrecht (@hartjeutrecht) on

In het midden ligt een grote vijver, met fontein. Als de wind verkeerd staat, word je zeiknat. Als de zon goed staat, verschijnt er een regenboog.

Wilhelminapark

Wilhelminapark

Wilhelminapark

Wilhelminapark

Wilhelminapark

Wilhelminapark

Ik ben altijd weer verrast door de vreemde flora. Van veel bomen en planten is er maar eentje te vinden, waardoor het park soms zelfs een beetje op een botanische tuin lijkt. En het zorgt er bij mij voor dat ik het park als sprookjesachtig ervaar. En bij de laatste twee foto’s lijkt het toch net of je in een moeras of jungle bent in plaats van in een Utrechts stadspark.

Wilhelminapark

Wilhelminapark

Wilhelminapark

Wilhelminapark

Wilhelminapark

Maar ook de fauna draagt bij aan de bijzondere uitstraling van het park. Naast de usual suspects zoals eenden, meerkoeten en ganzen, zijn er ook reigers, katten en vleermuizen.

Wilhelminapark

Een mooi beeld van de warm ingepakte en onverzettelijke naamgever van dit park.

Wilhelminapark

Deze herdenkingsbank in de stijl van de Amsterdamse School werd gebouwd voor burgemeester Fockema Andreae en is een geliefde hangplek voor de lokale jeugd, daklozen en alcoholisten. Waar ik overigens nooit last van heb, ik word altijd vriendelijk gegroet.

Wilhelminapark

Wilhelminapark

Er is nog veel meer kunst te vinden. Het bovenste beeld heet Gaia en is een Pokémon gym. Het onderste beeld heet Strijdende geesten en wordt vergezeld door een sportklasje en een hardloopmeisje. Een veelvoorkomend tafereel in dit park. Ik ben zelf regelmatig dat hardloopmeisje.

Wilhelminapark

Wilhelminapark

Heerlijk eten laten bezorgen in het park

Maar het liefst gebruik ik het park om te chillen. En dat chillen is onlangs nog een stuk chiller geworden. Bezorgservice Deliveroo bezorgt sinds deze zomer namelijk ook in het park! “Tot op de grasspriet nauwkeurig”, mailden ze me. Met de vraag of ik deze service wilde testen. Maar natuurlijk! Dus streek ik op een zondagavond met vrienden neer naast de vijver. Met plastic bordjes en bestek, drinken en de Deliveroo app op mijn iPhone. We hadden trek en konden niet kiezen uit het ruime aanbod (je kunt zelfs bitterballen en ijs van Roberto bestellen!), dus besloten we als een soort voorgerecht twee pizza’s te bestellen. Het was een beetje klooien met het adres invoeren, maar je kunt jouw locatie pinpointen op een kaart. In het opmerkingenveld vermeldde ik nog dat we op een mintgroen kleedje aan het water zaten. Dan moest het wel goed komen, toch?

Wilhelminapark

Wilhelminapark

Wilhelminapark

Het kwam goed! Binnen een half uur arriveerde onze bezorger op de fiets, met twee dampend verse pizza’s van Santa Lucia. Zoals je kunt zien, werd ik daar heel erg blij van.

Wilhelminapark

Tijd voor het hoofdgerecht! Opnieuw lieten we een Deliveroo bezorger op de fiets naar het park komen en wederom stond hij binnen een half uur naast ons picknickleedje.

Wilhelminapark

We kozen voor eetwinkel Dado. Jaren geleden werkte ik daar en het eten is er altijd erg lekker (ik kwam in die periode meer dan 10 kilo aan…) en ideaal voor in het park, want je kunt allemaal kleine hapjes bestellen.

Wilhelminapark

Hartige taartjes met spinazie, gehakt en mosterdkaas, maiskoekjes met mangochutney, worst van Brandt & Levie, brood met aioli en truffelmayonaise en gehaktballetjes.

Wilhelminapark

Het was binnen no time op.

Mijn oordeel: het kunnen laten bezorgen van eten van de beste restaurants van Utrecht in het park, is een fantastische uitvinding. Ik ben niet zo van het barbecueën op die rottige aluminium wegwerpdingen en ik hobbel liever ook niet met een tas vol Tupperware bakjes gevuld met door mijzelf bereid eten naar het park. Nee, dit beviel me wel. Gewoon gaan zitten en bestellen. Het maakt het Wilhelminapark nog beter dan het al was.

Deliveroo vind je in de App Store (iPhone) of op Google Play (Android) maar als je nu een account aanmaakt via deze link, krijg je van mij € 5,- tegoed. De bezorgkosten bedragen € 2,50 en parkbezorging is beschikbaar in parken binnen hun huidige bezorggebieden en -steden. Als je hier jouw postcode of de postcode van jouw favoriete park invult, kun je controleren of jij binnen dat bezorggebied valt. In Utrecht kun je sowieso in het Griftpark, Lepelenburg, Julianapark en uiteraard het Wilhelminapark laten bezorgen.

Wilhelminapark
Utrecht

Website
Kaartje

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook leuk

8 Reacties

 • Beantwoord Lucy 14 augustus 2016 om 05:17

  Jaaaa!
  Ik <3 het Wilhelminapark, loop er elke dag een rondje als ik klaar ben met werken of pauze nodig heb, en ga er ook regelmatig zitten als het lekker weer is. Wat tof dat je er nu eten heen kan laten sturen! 😀

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 19 augustus 2016 om 10:33

   Fijn hè? Snel eens doen hoor, het is echt ideaal!

 • Beantwoord Bo 16 augustus 2016 om 16:20

  Wat een súper fijne blog heb je! Ik woon sinds 5 jaar (weer) in Utrecht en ik ken nog lang niet alle mooie plekjes. Bedankt voor al je leuke tips! Liefs, Bo

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 19 augustus 2016 om 10:32

   Dank je wel voor je lieve berichtje! 🙂

 • Beantwoord Hilco 17 augustus 2016 om 16:42

  Het Wilhelminapark is mijn favoriete park. Ik wilde daar “in Utrecht” aan toevoegen, maar ik bedenk me net dat het misschien wel mijn favoriete park waar-dan-ook is………

  nu zijn er natuurlijk meer wilhelminaparken in ons land ………….dus voeg maar fijn Utrecht toe 😉

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 19 augustus 2016 om 10:31

   Haha, goeie! (Al gaat alles op deze site natuurlijk over Utrecht 😛 )

 • Beantwoord Pam 4 april 2017 om 16:58

  wat een ongelofelijk mooie foto’s! wat voor een camera gebruik je daarvoor?

 • Laat je horen