De Kas
Doen in Utrecht, Lekkere plekken

Ik at Utrechtse watermeloen in De Kas Eet & Kweekplek

Het is schandalig dat ik nu pas de prachtige foto’s die ik op 15 september in De Kas aan de Koningsweg maakte met jullie deel. Maar beter laat dan nooit. En net op tijd! Want op vrijdag 21 oktober vindt alweer de laatste Wat De Kas Schaft van dit seizoen plaats. Ik was erbij op een bloedhete nazomerdag in september en het was heerlijk en prachtig. Kijk maar mee.

De Kas

De Kas

De Kas

Utrechtse watermeloen

Ik word bij binnenkomst welkom geheten door Kevin en Meike, een mooi gedekte tafel en een welkomstdrankje met eigen gekweekte Utrechtse watermeloen. De ondergaande zon schijnt nog prachtig naar binnen. Daar maak ik graag gebruik van, dus nog voor de andere gasten en mijn eigen tafelgenoot arriveren, maak ik een flink aantal foto’s.

De Kas

De Kas

De Kas

De Kas

De Kas

De Kas

Wat De Kas Schaft

Het concept van Wat De Kas Schaft: een voorgerecht en hoofdgerecht, beide vegetarisch, gemaakt met verse groenten uit de kas, gegeten middenin diezelfde kas. Simpel, maar ontzettend leuk. Wijn of bier moet je zelf meebrengen, Kevin en Meike zorgen voor het eten, koffie & thee en sap of fris bij het eten.

De Kas

De Kas

De Kas

De Kas

Onzeker avontuur

Als Esther en ik hebben genoten van een heerlijke gazpacho met wederom die eigen gekweekte watermeloen (naar eigen zeggen de enige uit Utrecht), is het tijd voor een rondleiding door de kas. De groep splitst op en van Meike horen we alles over het avontuur dat zij en Kevin samen aangegaan zijn in deze kas. Hoe onzeker en spannend het kweken van groente is en hoe zij ook zelf nog op zoek zijn naar wat ze precies willen met deze bijzondere plek. Ik vind het vooral mooi om te horen dat dit volgens mij twee mensen zijn die het gewoon doen. Een kas huren, evenementen organiseren, experimenten met gekke groenten uit Guatemala, ze durven het allemaal.

De Kas

De Kas

De Kas

De Kas

Hoorn des Overvloeds

Het is inmiddels donker geworden en dankzij de vele kaarsen en klein lichtjes is het ontzettend knus in de kas. En het is tijd voor ons hoofdgerecht! Door de summiere belichting krijg ik het prachtige gerecht niet heel goed op de foto. Maar geloof mij maar: het zag er goed uit en smaakte nog beter. Kevin noemt het de Hoorn des Overvloeds, met een overdaad aan groenten, een salade met verse vijgen en een heerlijke yoghurtsaus.

De Kas

De Kas

De Kas

De Kas

Wees er snel bij

Wil jij ook een keer lekker eten op een bijzondere en sympathieke plek? Dat kan dit seizoen nog één keer! Hier lees je alles over de laatste Wat De Kas Schaft van dit seizoen.  (Update: het zit inmiddels helaas vol!) Maar er is nog veel meer te doen bij De Kas Eet en Kweekplek. Ze organiseren soms spelletjesavonden of yoga. En wat dacht je van lunchconcerten of een broodbakworkshop. Hier vind je een overzicht van alle evenementen. Er is nog genoeg te doen de komende tijd. En als het dit seizoen niet meer lukt, zou ik zeker in de lente terugkomen. Dan ben ik er in ieder geval weer te vinden!

De Kas Eet en Kweekplek
Koningsweg 135
3585 LA Utrecht

Website
Kaartje

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook leuk

1 reactie

  • Beantwoord ada slot 22 januari 2017 om 00:27

    idd een super plek, met fantastisch lekker vegetarisch eten,
    voor mij een openbaring,dat het zo goed kan zijn!
    ga in de lente weer

  • Laat je horen