Sneeuw in Utrecht
Mooie plekken, Plaatjes

De eerste sneeuw van deze winter

Op het moment dat ik dit schrijf is het kerstavond en verlang ik intens naar sneeuw. Ik ben er dol op. Zodra het sneeuwt, huppel ik naar buiten (het liefst met mijn camera) en geniet ik intens van de witte wereld. Ik zal niet proberen uit te leggen waarom. Want als je ook van sneeuw houdt dan snap je waarom. Heb je een hekel aan sneeuw? Dan zul je het nooit snappen. Net zoals ik nooit ga begrijpen waarom mensen temperaturen van boven de 25 graden een goed idee vinden. Maar goed, ik dwaal af. Sneeuw. We gaan het niet zien deze kerst. Daarom hier een verzameling foto’s die ik 16 december maakte. De eerste sneeuw van deze winter!

Sneeuw in Utrecht
Het was echt perfecte sneeuw voor sneeuwpoppen. Ik kwam ze overal tegen.
Sneeuw in Utrecht
Ik liep eerst een stukje langs de Minstroom. Vooral dit nogal verborgen plekje langs de volkstuintjes en met rijen knotwilgen is in ieder weertype prachtig.
Sneeuw in Utrecht
Sneeuw in Utrecht
Sneeuw in Utrecht-
Vervolgens kom ik uit bij de Oosterspoorbaan. De mist, de portalen, het oude spoor. Het zag er allemaal geweldig uit samen met de sneeuw.
Sneeuw in Utrecht-
Sneeuw in Utrecht-
Sneeuw in Utrecht-
Sneeuw in Utrecht
Vervolgens struin ik langs de singel door het Zocherpark dat er ouderwets romantisch uitziet.
Sneeuw in Utrecht
Sneeuw in Utrecht
Sneeuw in Utrecht
Ik had het gevoel dat ik in de jaren 50 beland was, dus deed ik stiekem een beetje F.F. van der Werf na met mijn camera…
Sneeuw in Utrecht
Hoewel het nu onmiskenbaar winter was, hielden er een paar blaadjes eigenwijs stand.
Sneeuw in Utrecht
Sneeuw in Utrecht
Sneeuw in Utrecht
Ik eindig op de Nieuwegracht. En dan moet ik heel snel naar binnen, anders vallen mijn vingers eraf. Plaatjes schieten met handschoenen aan lukt me gewoon niet!
Sneeuw in Utrecht

Nog diezelfde avond was de meeste sneeuw alweer weg. Ik ben blij dat ik een flinke wandeling heb kunnen maken en de sneeuw ook dit jaar weer vast heb kunnen leggen. (Vorig jaar liep ik tijdens een sneeuwstorm in het Wilhelminapark.) Hopelijk worden we in 2019 nog veel vaker getrakteerd op een wit Utrecht! 

Ik wens jullie allemaal heerlijke en liefdevolle kerstdagen en alvast een heel gelukkig nieuwjaar. Maak er weer wat moois van in 2019!

P.S. Er mist iets op deze foto’s. Zie jij het? (En nee, het is niet de mist zelf, grapjas.)

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook leuk

2 Reacties

  • Beantwoord André Brockbernd 25 december 2018 om 12:48

    Mooie foto’s, je hebt de sfeer mooi gepakt!

    • Beantwoord Nelleke Poorthuis 30 december 2018 om 17:47

      Dank je wel André! 🙂

    Laat je horen