Crop
Lekkere plekken

Crop want geen zin om te koken

Vandaag deed ik iets heel belangrijks. Ik liet iets wat ik van mezelf moet los. Want ik moet altijd heel veel van mezelf. Lief zijn voor anderen. (Maar dan vergeet ik lief te zijn voor mezelf.) Hard werken. (Maar dan vergeet ik dat je niet iedere dag acht uur lang keihard kan werken.) Het huishouden. (Maar dan vergeet ik dat er echt niets ergs gebeurt als de wasmand vol zit.) Nou ja, jullie snappen het ondertussen vast wel. Ik vind bijvoorbeeld ook dat ik ‘s avonds zelf een gezonde maaltijd moet koken. Want eten afhalen of weer eens een maaltijdsalade van de Albert Heijn naar binnen werken is lui, ongezond en duur.

IMG_6145

Dat is dus helemaal niet waar. Want de reden dat ik de laatste tijd weinig puf heb om te koken, is dat ik heel veel sport. En aangezien ook ik maar een onbeperkt aantal uren in mijn avond heb (ongelooflijk, maar het worden er nooit meer) zal ik moeten kiezen. En niet sporten is nog altijd luier dan kant-en-klaar eten halen. Ik haal trouwens meestal een salade of soep, dus dat ongezond argument gaat ook niet op. Houd je nog over: duur. Klopt, maar daarvoor werk ik dus zo hard. Hoppa. Cirkeltje rond. Mezelf omver geluld. Dus toen ik vanavond om 19.30 uur de sportschool verliet, fietste ik naar Crop om een salade te halen.

IMG_6146

De nog maar net geopende salade- en koffiebar Crop zit in een prachtig hoekpand aan het begin van de Biltstraat, op een steenworp afstand van mijn sportschool. Dit gaat dus nog wel vaker gebeuren. Crop is knap en ziet er erg goed uit. Wel een beetje zoals alles wat de laatste tijd opent eruit ziet. Industrieel. Met de voorraad uitgestald in de winkel als ware het decoratief. Van die klaslokaal stoeltjes. Vetplanten. Hipster met een baard in de hoek. Ik vind het prachtig. De zon scheen overigens ook heel fijn naar binnen zo aan het einde van de dag. Dat soort dingen probeer ik altijd te onthouden. Zodat ik uiteindelijk dan zo iemand word die altijd de perfecte plek kent voor de laatste zonnestralen van de dag. Dat lukt nooit zo goed want ik vergeet dan waar het ook alweer was en in welk seizoen want wij draaien natuurlijk als een malle om die zon en om onze eigen as ook nog dus over een week is de hele situatie alweer compleet anders. Maar vandaag scheen de zon dus fijn naar binnen. Waarvan akte.

IMG_6147

Goed. Ik was hier natuurlijk voor het eten. Aangezien ik rechtstreeks uit mijn BodyVive les kwam rennen, deed ik het de mensen niet aan om daar te eten. Ik besloot een salade mee te nemen. Ze werken met een mix and match principe waardoor je jouw salade helemaal naar eigen smaak samen kan stellen. Ik vind dat ideaal want zo kan ik alles wat ik lekker vind mixen. Het zal wel een hel zijn voor mensen met keuzestress. Ik was persoon 4, dus zoals je ziet koos ik voor pompoen, linzen, geitenkaas, avocado, gegrilde paprika en hummus.

IMG_6149

Terwijl mijn salade voor mijn neus werd bereid van verse, lokale en biologische ingrediënten, schoot ik nog wat plaatjes van het zonlicht. “Maak zo veel foto’s als je wilt”, riep de barista. “Vinden we alleen maar leuk.” Ik beloofde hem dat ik sowieso een foto op Instagram zal zetten. Hij beloofde dat hij hem dan zal liken. Een blogje op HartjeUtrecht.com hadden ze natuurlijk niet verwacht! (Dit is stiekem natuurlijk een gesponsorde blog.) (Nee hoor, echt niet! Ik ben heel oprecht en heb gewoon €6,50 betaald voor de salade.) (Och hemel, waar heb ik mezelf nu weer in geluld…)

crop

Ik fietste vlug naar huis maar niet zo heel vlug want ik wist dat er een salade in mijn fietstas zat die later nog een beetje mooi op de foto moest. Gelukkig kwam hij helemaal heel over en viel ik gelijk na het maken van deze foto aan. Heerlijk! Vooral de combinatie geitenkaas en pompoen gaat mij nooit vervelen. Ja, het was een heel goed plan om dat bizarre idee over moeten koken los te laten. Nu kon ik namelijk sporten, een fijne nieuwe plek ontdekken, de lokale middenstand steunen èn er een stukje over schrijven. Perfect! Volgende week dinsdag weer?

Crop
Biltstraat 1
3572 AA  Utrecht

Website
Kaartje

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook leuk

4 Reacties

 • Beantwoord Femke 22 april 2015 om 18:08

  Oh, ik ben hier al een paar keer langs gefietst en was al mega benieuwd of het wat was. Ziet er heerlijk uit, en het idee dat je zelf je salade mag samenstellen klinkt ook helemaal goed. (wat een fijne blog trouwens! :))

  • Beantwoord Nelleke 23 april 2015 om 11:22

   Thanks! 🙂 Zeker eens naar binnen gaan dus. Ik vermoed dat de koffie ook heel goed is, want het zijn dezelfde mensen als bij 30ml. 🙂

 • Beantwoord Chantal | Feelgoodbyfood 23 april 2015 om 08:03

  Leuk stuk Nelleke!

  • Beantwoord Nelleke 23 april 2015 om 11:21

   Dank je wel!

  Laat je horen