AllSurprised
Doen in Utrecht, Kunst

Geen idee wat je gaat doen met AllSurprised

Ik ben een controlfreak. Zo eentje die thuis alles rechtzet als de schoonmaakster is geweest. Die als ze op vakantie gaat al precies weet wat ze allemaal wil doen en ook al hoe je daar komt. Die als iemand zegt ‘de trein gaat om 13.37 uur van spoor 8’, toch nog even zelf de NS-app opent om te kijken of het wel klopt. Stront irritant, zowel voor mezelf als voor de mensen om me heen. Dus probeer ik het steeds meer los te laten. Dat lukt aardig. En toen Bernhard mij mailde met de vraag of hij een verrassingsuitje voor mij en Elger mocht organiseren, zei ik gewoon ja. Hoppa. In het diepe.

AllSurprised

Bernhard is een tijdje geleden namelijk begonnen met AllSurprised: verrassingsuitjes in Utrecht. Je boekt bij hem een verrassing en tot vijf minuten voor aanvang heb je geen idee wat je gaat doen. Ik vond het meteen een tof idee, hoewel het dus ook enorm tegen mijn natuur indruist. Bernhard stelde voor om mij via de website een verrassing cadeau te doen, zodat ik precies zou ervaren hoe het is om via AllSurprised verrast te worden. Prima. Kom maar op.

Je hebt een verrassing cadeau gekregen!

Dat was de titel van de mail die ik ontving. In de mail wordt me verteld dat ik een verrassing voor twee personen cadeau gekregen heb en dat ik zelf door mag geven welke dag mij het beste uit komt. AllSurprised heeft vijf dagen nodig om het uitje te organiseren. Ik mail terug dat eerste paasdag mij wel schikt. Na wat heen en weer gemail kan ik het toch niet laten om te vragen wanneer ik te horen krijg hoe laat ik ongeveer waar verwacht zal worden. Bernhard moet er volgens mij een beetje om lachen en verzekert me dat ik dat 48 uur voor aanvang zal horen. Wel verlicht hij mijn zenuwen iets door te vertellen dat de activiteit ’s avonds plaats zal vinden. Ik slaak een zucht van verlichting. Duidelijkheid! Fijn.

20 uur op het Domplein

Donderdag ontvang ik aan het einde van de dag een mail.

We hebben een leuke verrassing voor je georganiseerd!
De verrassing is voor 2 personen op zondag 27 maart 2016. We verwachten jullie om 20.00 uur bij het Domplein in Utrecht. De verrassing duurt ongeveer 2,5 uur.
Bij het Domplein aangekomen ontvang je de laatste informatie over je verrassing via de e-mail.

Dat kan natuurlijk nog alle kanten op. Inmiddels begint mijn hoofd een beetje op hol te slaan. Ik heb namelijk geen idee in welke categorie ik de activiteit moet zoeken, dus bedenk ik de wildste dingen. Abseilen van de Domtoren? Een stadswandeling? Een wijnproeverij? Met die laatste jaag ik mijn niet-drinkende vriendje de stuipen op het lijf. Je zal maar 2,5 uur wijn gaan proeven als je geen alcohol drinkt… Moet ik sportieve kleding aan? Kan ik op hakken of gaan we veel lopen? Kan ik mijn trui met een afbeelding van een kat met laserogen aan, of gaan we naar een chique plek? Allemaal vragen die een controlfreak heel graag beantwoord ziet. Maar ik wacht geduldig af…

AllSurprised

Storm

Ruim voor acht uur staan we paraat op het Domplein. We zijn op de fiets, maar zodra we die parkeren barst het noodweer los. De lucht betrekt, het begint te regenen en er steekt een storm op. We gaan vlug onder de Domtoren staan, maar komen er al snel achter dat dit in heel Utrecht de slechtste plek is om te schuilen als het stormt. Er waait een dode vogel langs en al vlot waaien wij zelf ook het plein weer op. Dan maar de capuchon op en met verkleumde vingers mijn mail refreshen.

AllSurprised

Verrassing!

Om 19.51 uur is het al zo ver: mail! We gaan naar Orde van de Dag in de Stadsschouwburg! Ontzettend leuk, want Elger had toevallig een paar dagen geleden nog tegen me gezegd dat we daar weer eens naartoe moesten. Weer ja, want Orde van de Dag is een “hyperactuele, satirische theatershow, in één dag in elkaar gedraaid, met kakelverse teksten van de nieuwste generatie theatermakers”. Iedere maand een totaal andere show, dus je kunt er eigenlijk altijd naartoe. Ik doe mijn inmiddels afgewaaide muts weer op en laat me naar de Stadschouwburg blazen.

AllSurprised

AllSurprised

Orde van de Dag

Er zitten e-tickets bij de mail dus we kunnen zo doorlopen naar de Blauwe Zaal. Daar genieten we van wederom een mooie voorstelling. Aangezien de show over de actualiteit gaat, speelt het nieuws een grote rol. De vorige keer zaten we er vlak na de aanslagen in Parijs, nu een paar dagen na Brussel. Dit levert niet de meest hilarische voorstellingen op, maar wel een avond vol goede vragen, bezwerende liedteksten en treffende dialogen. Ik ga niet te veel verklappen over het concept en de werkwijze, je moet gewoon zelf eens gaan kijken. Zeer de moeite waard. Het werd dus een fijne zondagavond, die ik anders onder een dekentje op de bank met veel paaseitjes doorgebracht zou hebben.

AllSurprised

AllSurprised

Korting

De conclusie van deze controlfreak is dat het eigenlijk best leuk is om verrast worden en dat je dat prima aan AllSurprised over kunt laten. Het druk maken vooraf draagt alleen maar bij aan de hele beleving en het is sowieso grappig dat het dus mogelijk is om voor jezelf een verrassing te regelen. Lijkt jou dat ook wel wat? Via de website kun je één van de drie verrassingspakketten kiezen, afhankelijk van hoe lang je wilt dat de activiteit duurt. Je kunt jezelf verrassen of haar cadeau doen aan iemand anders. En als je dat voor 20 april 2016 doet (het bestellen, de verrassing zelf mag later plaatsvinden), krijg je met de code HartjeUtrecht 10% korting. Laat me even weten of je inderdaad een verrassing geboekt hebt, ik ben namelijk enorm nieuwsgierig naar jouw ervaring!

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook leuk

3 Reacties

 • Beantwoord Lisa te Giffel 6 april 2016 om 17:55

  WAT TE GEK! Ik heb het gelijk geboekt voor mij en mijn vriendje :)) (Nelleke, wij hebben elkaar eens gesproken in Koffie Leute!)

  • Beantwoord Nelleke Poorthuis 11 april 2016 om 11:10

   Ja, dat herinner ik me nog! Wat leuk. En tof ook dat je meteen een verrassinguitje geboekt hebt. Ik heb heel benieuwd wat je gaat doen. 🙂

 • Beantwoord Floor Verrast 14 november 2019 om 10:29

  Superleuk! Jammer dat het niet meer bestaat… Voor iedereen die ook een gaaf verrassingsuitje wil doen http://www.floorverrast.nl organiseert ook hele toffe verrassingen op maat.

 • Laat je horen