all the luck in the world
Leuke plekken

Ik had All the Luck in the World

Laten we beginnen met een klein kijkje achter de schermen. In de ogen van velen ben ik een slechte blogger. Mijn artikelen verschijnen niet op gezette tijden. Ik heb categorieën bedacht waarin nog steeds geen enkele blog is verschenen. Ik beloof van alles, maar doe alleen waar ik zelf zin in heb. Hopelijk vinden jullie het niet heel erg, want het is de enige manier waarop ik naast mijn baan en ontelbare andere vrijtijdsbestedingen (acteren, hardlopen, lezen, yoga, geocachen, krachttraining, puzzelen, fotograferen en avonturen beleven) het bloggen leuk blijf vinden. Dus vandaag presenteer ik jullie een artikel over één van mijn favoriete winkeltjes in Utrecht met foto’s die ik twaalf weken geleden al maakte.

all the luck in the worldHet was de zaterdag waarop ik ook bij Gys te vinden was. Ik was voor het eerst op pad met de camera van Elger en de 50mm lens waar ik inmiddels helemaal weg van ben. Waarom ik vind dat iedere fotograaf zo’n lens zou moeten hebben legt Laura hier beter uit dan ik dat ooit zou kunnen.

all the luck in the worldHet was grauw en koud die dag. Ik probeerde mijn fotografie vaardigheden te oefenen door buiten foto’s te maken. Helaas werden die allemaal een beetje troosteloos en ik uiteindelijk ook. Dus toen ik langs dit schattige ogende winkeltje liep, besloot ik dat deze snuisterijtjes perfect oefenmateriaal vormden voor mijn foto’s met veel scherptediepte.

all the luck in the worldSnuisterijtjes bedoel ik overigens positief. Ik ben dol op spulletjes die gewoon mooi zijn maar verder geen functie hebben. Het is dat ik met een man samenwoon, maar anders zou mijn huis langzaam dicht slippen. Mijn kamer bij mijn ouders thuis stond zo vol dingetjes, spulletjes en prulletjes dat ik al vrij jong zelf mijn kamer moest stoffen. Mijn moeder weigerde dat nog te doen omdat ze er bijna net zo lang over deed als over de rest van ons huis.

all the luck in the worldAll the Luck in the World staat vol met dat soort dingen. Sommigen vintage, anderen gloednieuw. Maar allemaal heel erg hip. Geometrische vormen, cactussen, koper. Alles om jouw huis om te toveren tot een hipsterparadijs.

all the luck in the worldall the luck in the worldNaast spullen voor in huis, verkopen ze ook prachtige sieraden. Vooral veel fijne (als in kleine, priegelige) kettingen en oorbellen, ontworpen en gemaakt door goudsmit Nina. Zij is samen met haar moeder Jane de eigenaar van deze winkel. Dit maakt de spullen van All the Luck in the World uniek. Heel prettig, want soms als ik in Utrecht aan het winkelen ben, heb ik het gevoel dat ik overal precies hetzelfde tegen kom.

all the luck in the worldZe verkopen ook de toffe kaarten…

all the luck in the world… en schattige posters van Zilverblauw.

all the luck in the worldVlak voor ik deze foto maakte, dook de verkoopster weg. Ze vertelde me dat ze zichzelf heel vaak op foto’s op blogs of Instagram terugziet. De winkel is natuurlijk erg fotogeniek, maar zijzelf helaas niet. Haar baas stuurt haar regelmatig lachend die foto’s door. Ze staat er altijd debiel op. Ik beloofde dat ik geen foto’s van haar zal maken en plaatsen. Ze ging even achter mij staan zodat ik toch nog een overzichtsfoto van het kleine winkeltje kon maken.

all the luck in the worldJullie zitten natuurlijk het hele artikel al in spanning. Heeft ze iets gekocht? En zo ja, wat dan? Nou, hier het verlossende antwoord. Ik kocht oorbellen. Schattige lila driehoekjes. Lief toch?

all the luck in the worldHelemaal tevreden liep ik de winkel weer uit. Ik heb met mijn 50mm lens kunnen spelen. Oordeel: fantastisch ding, maar ik moet nog wel een beetje oefenen. (Dat is inmiddels gelukt, zie bijvoorbeeld mijn fotoverslag van de Tour de France.) Ik heb een nieuwe leuke plek ontdekt en ben een paar oorbellen rijker. En ik heb inspiratie voor mijn blog. Dat die pas twaalf weken later op een natte en plakkerige vrijdag in augustus online zou verschijnen, had niemand kunnen vermoeden.

All the Luck in the World
Zadelstraat 15
3511 LR Utrecht

Er is ook een vestiging in Amsterdam aan de Gerard Doustraat en een webwinkel.

Website
Kaartje

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook leuk

6 Reacties

 • Beantwoord Danielle 14 augustus 2015 om 16:00

  Ha, die inleiding had ik kunnen schrijven! Gelukkig kunnen we elkaar controleren dat we nog leven op Snapchat 😉 En wat een toffe plek is dit, die toffe kaarten kocht ik ooit eens in Delft, wist je dat die van Zilverblauw zijn? Kleine bloggerswereld… 😉

  • Beantwoord Nelleke 14 augustus 2015 om 16:13

   Ja, dat wist ik want dat staat erbij. 😛 Haha! Maar inderdaad, gelukkig hebben we Snapchat. Al ben ik dat de laatste tijd ook weer schandalig aan het verwaarlozen. 🙂

 • Beantwoord Lieke 14 augustus 2015 om 17:54

  Wat een leuk winkeltje! Dat kaartje: fuck birthday’s, wil ik hebben voor mijn verjaardag :’)

  • Beantwoord Nelleke 15 augustus 2015 om 10:54

   Ja! Tof is die hè? 😀

 • Beantwoord Natasja - Watzijzegt 16 augustus 2015 om 10:58

  Ah joh, dat maakt je geen slechte blogger hoor. Slecht schrijven is veel erger en dat doe je gelukkig niet want ook deze post geeft weer een fijn inkijkje in Utrecht. Fijne stad!

  • Beantwoord Nelleke 16 augustus 2015 om 16:20

   Daar heb je een punt. Wel iedere dag iets plaatsen maar dat het dan verschrikkelijk is. Nee, dat is ook niet mijn ding. 🙂 Thanks!

  Laat je horen